Telefonul LG G4, lansat oficial si in Romania. Primele impresii

30.05.2015 08:43

Smartphone-ul LG G4, noul varf de gama al producatorului sud coreean, a fost lansat joi seara oficial si in Romania. Noul model vine cu un ecran de 5,5 inci de rezolutie QHD si o camera de 16 megapixeli cu apertura f/1.8, si propune mai multe variante de design, cele mai interesante fiind cele cu spate din piele naturala in diferite nuante. Desi constructia si designul reprezinta cateva din punctele sale forte, LG G4 ramane unul dintre putinele telefoane de pe piata care pastreaza posibilitatea de a deschide si schimba carcasa spate si care permite utilizatorului sa schimbe bateria.

LG Romania a lansat oficial, joi seara, noul model de telefon varf de gama al producatorului sud-coreean, LG G4.

Specificatiile lui LG G4:

    Ecran: 5,5 inci IPS LCD (Quantum), Quad HD - 1440 x 2560 pixeli (densitate de 538 pixeli per inci)

    Procesor si GPU: Qualcomm Snapdragon 808 Hexacore (Dual-core 1.82 GHz Cortex-A57 & quad-core 1.44 GHz Cortex-A53) / Adreno 418

    RAM: 3 GB LPDDR 3

    Stocare: 32 GB / spatiu pt card microSD pana la 128 GB   

    Camera foto / video principala: 16 MegaPixeli (5312 x 2988 pixeli), f/1.8, autofocus laser, stabilizare optica / UHD (2160p@30fps), Full HD (1080p@60fps)

    Camera foto/video secundara: 8 MP cu f 2.0 / 1080p@30fps

    Baterie: Li-Ion 3.000 mAh, interschimbabila (telefonul suporta tehnologia Qualcomm QuickCharge)

    Sistem de Operare: Android 5.1 Lollipop

    Dimensiuni: 148.9 x 76.1 x 6.3 - 9.8 mm

    Greutate: 155 g

    Alte aspecte specifice: ecran curbat, carcasa spate din piele naturala (pe anumite modele), carcase spate cu posibilitatea de incarcare wireless pe standardul Qi

    Culori si matriale disponibile:

        Plastic - Metallic Grey, Ceramic White, Shiny Gold

        Piele - Negru, Maro, Rosu

---

Cat costa?

Pretul telefonului variaza la acest moment intre 2.900 de lei pentru variantele cu spate de plastic si 3.100 - 3.200 pentru variantele cu spatele din piele.

Primele impresii

Desi LG G4 vine cu un ecran care il plaseaza mai degraba in randul "phablet"-urilor, in mana acest lucru nu se prea simte. Din scurta noastra utilizare LG G4 poate fi manevrat chiar si intr-o singura mana, desi e cam la limita.

In plus, modelul vine cu un ecran putin curbat. LG denumeste acest aspect "Slim Arc" si sustine ca oferă o protecție sporită ecranului si ca telefonul este cu 20% mai rezistent decât un telefon plat". Desi nu putem contrazice aceste afirmatii, putem spune din scurta noastra utilizare ca, intr-adevar, noul design face ca telefonul sa fie mai confortabil de utilizat in mana.

De departe cele mai atractive optiuni sunt cele cu spatele din piele naturala (colorata prin metode naturale conform LG). Senzatia in mana a modelului cu spate din piele este una deosebita si da un plus de eleganta. Mai mult, nu capteaza amprente mai deloc si face ca priza telefonul sa fie mai buna.

Da, pielea se va uza in timp, dar in general pielea imbatraneste mai gratios decat alte materiale - in special plasticul - si apoi, in cazul LG G4, spatele poate fi inlocuit cu unul nou. Ramane de vazut cat de bine imbatranesc marginile din plastic ale telefonului...

Desi vine cu o constructie care permite detasarea carcasei spate si a bateriei, telefonul pare destul de bine inchegat si robust, iar la prima impresie telefonul este mult mai usor decat am crezut.

Cat priveste camera, in scurtele momente de utilizare, putem sa spunem ca viteza de deschidere si de focalizarea ne-a placut - nimic surpinzator avand in vedere ca la fel a fost si pentru LG G3. Dar putem spune ca ne-au placut si pozele captate in zona cu lumina destul de slaba unde era telefonul pus la display.

Ce nu ne-a placut, ca o prima impresie, este ca modul de accesare rapida a camerei - o apasare dubla si rapida a butonului de volum - deschide camera si face o poza automat, chiar daca utilizatorul habar n-are cum e cadrata imaginea si daca tine bine orientat telefonul. E un mod cam nereusit de a copia functia Samsung de activare rapida a camerei printr-o dubla apasare a butonului principal.

In schimb ne-a placut cum s-a miscat sistemul si functiile soft, totul parand a fi extrem de rapid si cu animatii fluente.

Pentru mai multe informatii in detaliu si impresii consolidate, vom astepta sa realizam in perioada urmatoare un review cuprinzator cu noul LG G4, asa cum am obisnuit deja utilizatorii HotNews.ro.