UE, Rusia si inasprirea sanctiunilor; Pe ce salarii se intorc in tara tinerii care s-au scolit in strainatate; De ce a fost scos Traian din Imnul National

28.07.2014 19:31
UE, Rusia si inasprirea sanctiunilor. Timpul adoptarii unor sanctiuni economice reale si dureroase impotriva Rusiei lui Putin se apropie cu pas grabit, in ciuda disensiunilor existente inca intre varii tari europene. Din egoism si teama unor posibile pierderi economice, dar si in speranta mentinerii sanselor unui dialog cu Moscova, unele puteri europene au continuat sa se joace de-a trasul de timp in chestiunea inaspririi sanctiunilor impuse Rusiei. O analiza Deutsche Welle.

Ce stie toata lumea despre Transalpina, dar autoritatile nu vor sa recunoasca. Dupa ce au cheltuit 350 milioane de euro pentru DN 67C, drumul care traverseaza Muntii Parang de la nord la sud, intre localitatile Saliste (judetul Sibiu) si Novaci (judetul Gorj), urcand pana la peste 2000 de metri altitudine, autoritatile s-au trezit in situatia nefericita de a nu se putea lauda cu aceasta realizare. Ba chiar sunt nevoite sa o tina ascunsa de ochii si urechile romanilor, curiosi sa-si puna cauciucurile Loganului pe noile piese de infrastructura rutiera ale patriei. Motivul ar putea parea aberant intr-o alta tara, dar este firesc in Romania. Continuarea in Romania Libera.

Pe ce salarii se intorc in tara tinerii care s-au scolit in strainatate."Diferenta e mare, dar conteaza si mediul de lucru". Tot mai multi romani plecati sa studieze la facultati straine se intorc, in tara si lucreaza la stat sau in mediul privat pe salarii egale cu cele ale absolventilor romani. Motivul: le e mai usor sa se angajeze aici chiar daca, spun angajatorii, tinerii au initial pretentii mari. Dupa un masterat in Studii Sud-Est Europene la Universitatea Friedrich-Schiller din Jena, Germania, Alexandra s-a intors in tara. Nu a putut sa lucreze acolo pentru ca vrea sa-si construiasca o cariera langa prieteni si familie. Integral pe Stirile Pro Tv.ro.

Mafia pamanturilor. Cu un divan, un cuier si un loc de veci s-a mostenit Baraganul. Doua dintre cele mai importante unitati de cercetare agricola, situate la Fundulea, in Campia Baraganului, au ramas fara mii de hectare dupa ce terenurile au fost retrocedate dubios. Cititi in Evenimentul Zilei de luni cum au fost retrocedate doua dintre cele mai importante unitati de cercetare agricola situate la Fundulea, in Campia Baraganului. EVZ dezvaluie cum au ajuns mai multe terenuri, cu o valoare de peste 15 milioane de euro, la presupusi mostenitori.
 
 


De ce a fost scos Traian din Imnul National. Liberalii si democrat-liberaliisustin la unison ca intonarea Imnului National fara strofa a doua, in care e mentionat Imparatul Traian, a fost doar o greseala a firmei care a organizat, sambata, congresul comun PNL - PDL. Analistii politici sunt insa de alta parere.  Strofa a doua din Imnul de stat al Romaniei, ce face referire la Imparatul Traian, nu s-a auzit in difuzoarele de la congresele de fuziune PNL-PDL, din weekend. Atat la congresul PNL, in care a fost votat proiectul de fuziune cu democrat-liberalii, cat si la congresul de fuziune PNL-PDL au fost intonate numai prima si a patra strofa, aflam din Adevarul.

Esti deprimat, hipertensiv sau extenuat? Nu-i nimic! "Victor Ponta Presedinte" te-a salvat. Zona Stefan cel Mare - Piata Obor, se stie, e "fieful" primarului Neculai Ontanu. Iar Ontanu, se stie, de asemenea, e un general UNPR cu vipusca si cascheta. Iarna, te omeneste cu sarmale, fasole si un toi de tuica fiarta, in caz ca te-a uitat Dumnezeu pe la usile Primariei si te-a prins Ziua Nationala cu problemele nerezolvate, iar vara, in caz de canicula electorala, te baga la cort, la aparate, ca sa-l sustii pe Victor Ponta Presedinte. Un reportaj Gandul.

Un secret ingropat de patru decenii in Marea Rosie. Misterioasa disparitie a unui avion cu sase piloti romani la bord. Pe 9 decembrie 1974, o aeronava TAROM, care trebuia sa transporte pelerini pe ruta Cairo -Jeddah, a disparut fara urma. Autoritatile comuniste au fost zgarcite in detalii. Si acum, familiile pilotilor romani disparuti asteapta un raspuns. Catastrofa aeriana din estul Ucrainei, in urma careia 298 de pasageri ai cursei malaesiene MH-17, ce opera pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur si-au pierdut viata, a repus pe tapet si a readus in discutie cele mai grave evenimente care au marcat aviatia civila internationala, scrie EVZ.

Esti unul dintre cei 10 milioane de romani care raman anual fara internet, cablu sau semnal la telefon? Cum ceri despagubiri. 10 milioane de romani au ramas anul trecut fara semnal la telefon sau fara internet si cablu tv. Putini au fost, insa despagubiti, desi au platit pentru aceste servicii. Desi companiile de telecomunicatii sunt obligate sa plateasca in asemenea cazuri, vireaza banii doar daca abonatii le solicita acest lucru, niciodata din proprie initiativa, spune Autoritatea pentru Comunicatii, potrivit Stirile Pro Tv.