TVA de 9%, cel mai mare soc de la cota unica; Topul investitiilor din 2014 cu care se lauda Victor Ponta; Contoarele inteligente pe care toti romanii trebuie sa le aiba pana in 2020
TVA de 9%, cel mai mare şoc de la cota unică. TVA la alimente eliberează peste un miliard de euro anual din mâinile statului. O miză mare pentru care se luptă producătorii, comercianţii şi populaţia. Fiecare încearcă să câştige cât mai mult, aşa că singura aşteptare publică a ajuns să fie micşorarea preţurilor la raft. Există, însă, un efect invizibil imediat, dar foarte important pe termen lung: extinderea afacerilor cu noi locuri de muncă şi venituri sporite. Condiţia este ca, în goana după bani la buget, guvernul să nu sufoce antreprenorii cu măsuri toxice, aşa cum a fost agresiva campanie a Antifraudei. Integral in Capital.
Topul investiţiilor din 2014 cu care se laudă Victor Ponta. Principalele investiţii pentru care Guvernul Ponta a făcut plăţi anul trecut cuprinde două autostrăzi, magistrala 5 de metrou, două linii de cale ferată şi asfaltarea unor drumuri naţionale. Două autostrăzi - Orăştie-Sibiu şi Sebeş -Turda - o porţiune din linia de cale ferată Braşov-Simeria, magistrala 5 de metrou Drumul Taberei-Universitate, un segment din linia de cale ferată Frontiera-Curtici-Simeria şi asfaltarea unor drumuri naţionale sunt principalele proiecte pentru care Guvernul Ponta a alocat bani anul trecut. Continuarea in Gandul.
"În România am văzut prima dată un oraş fără curent noaptea. Era incredibil!". Interviu cu Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank. Bancherul olandez Steven van Groningen (57 de ani) vorbeşte despre primele vizite bizare în România comunistă, pe vremea când era un canotor profesionist, dar şi despre cei peste 15 ani de când locuieşte neîntrerupt în Bucureşti şi este la conducerea uneia dintre cele mai mari bănci din ţară. Când nu este în biroul său din Sky Tower din Capitală, acolo de unde conduce banca Raiffeisen, "Ştefan" este în Herăstrău şi aleargă. Interviul integral in Adevarul.
Care va fi scăderea reala a prețurilor după reducerea TVA. TVA se reduce, începând de astăzi, de la 24% la 9% la alimente și băuturi nealcoolice, prețul la raft urmând să scadă, teoretic, cu 12%. Reprezentanții producătorilor arată că demararea unor campanii promoționale de către marile magazine înaintea scăderii TVA a creat haos, cumpărătorii nemaiputând urmări dacă reducerea taxei se reflectă în preț. Scăderea TVA este aplicată, în principal, pentru lapte şi produse lactate, ouă de păsări, animale şi păsări vii (domestice) destinate consumului alimentar sau producerii de alimente, carne şi organe, peşte, crustacee, moluşte, miere naturală şi alte produse comestibile de provenienţă animală, fructe, legume, scrie Romania Libera.
Nivelul de trai din regiunea București-Ilfov - 131% din media UE! Moldova și Oltenia - la capătul opus. Nivelul de trai din regiunea București-Ilfov a urcat la 131% din media UE, potrivit datelor publicate săptămâna aceasta de Eurostat referitoare la PIB-ul regional pe anul 2013 (decalajul de timp este cel obișnuit, dată fiind tehnica de prelucrare statistică a datelor ). Astfel, zona capitalei României a devansat în termeni comparabili orașe precum Madrid (128%), Roma (118%), Berlin (113%), Lisabona (108%) și Budapesta (108%). O analiza Curs de guvernare.
Contoarele inteligente pe care toti romanii trebuie sa le aiba pana in 2020. Cu cat scad facturile la electricitate. Peste 100.000 de romani au deja contoare inteligente de curent electric si vor plati facturi cu pana la 20 la suta mai mici. In plus, familiile nu mai duc grija citirilor de index sau a facturilor de regularizare, ci platesc exact cat consuma. Dispozitivele inteligente le ofera pe masura ce se modernizeaza reteaua si statistici pentru cat curent "mananca" frigiderul, masina de spalat sau aerul conditionat. Uniunea Europeana ne-a cerut ca pana in 2020 sa avem toti astfel de contoare. Un material Stirile Pro Tv.
Odinioară hrănea Bucureştiul. Ce a mai ramas "agricol" din Sectorul Agricol Ilfov. Dezvoltarea imobiliară din zonele limitrofe Bucureştiului face din sectorul Ilfov o prelungire a Capitalei, cu locuitori care lucrează în Bucureşti şi au un stil de viaţă urban. De asemenea, în judeţ există o multitidine de centre logistice, depozite sau clădiri de birouri. Dezvoltarea nu a oprit însă definitiv o activitate extrem de prezentă în zonă acum mulţi ani: agricultura. Cu toate acestea, prin activitatea agricolă încă prezentă în judeţ, se poate vorbi încă de un sector agrar. Economica.net a solicitat Direcţiei pentru Agricultură Ilfov informaţii despre cele mai importante business-uri din acest sector.
Cum ratează România cea mai mare piață de desfacere din lume. Relațiile economice dintre țara noastră și China sunt cu mult sub potențial, spun oamenii de afaceri. Asta în ciuda creșterii exporturilor noastre către chinezi, în ultimii ani și a reducerii defi citului comercial. În ciuda încercărilor Guvernului de a întări legăturile economice ale României cu China, lucrurile nu s-au modificat notabil în ultimii ani. Vestea bună este, totuși, că schimbările care pot fi observate sunt în favoarea țării noastre. Cel puțin cele de pe hârtie, noteaza EVZ.
Grecia ar putea amâna o parte din programul anti-austeritate. Guvernul Greciei are încredere că poate încheia un acord cu creditorii și este dispus, în acest scop, să amâne o parte din programul anti-austeritate, a declarat sâmbătă ministrul de Interne Nikos Voutsis. El nu a dat detalii referitoare la ce părți ale programului anti-austeritate ar putea fi amânate, dar comentariile sale sugerează o disponibilitate mai mare pentru compromis, scrie Bursa.