ANAF recupereaza anual doar 5 la suta din banii furati de condamnatii penal. Statul are la dispozitie sapte ani sa ia cele 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu. Statul are la dispozitie sapte ani sa recupereze prejudiciul record de 60 de milioane euro din dosarul ICA-Voiculescu. Daca in aceasta perioada nu recupereaza prejudiciul, atunci el se prescrie, adica Voiculescu scapa de aceasta datorie. In acest caz, avand in vedere paguba atat de mare in dauna statului, instanta a dispus ca DNA sa faca o monitorizare speciala a procedurii. Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a explicat intr-un interviu ca sediul Antena 3 este sub sechestru, dar ca televiziunea nu este confiscata. Anual, DNA constata prejudicii de 250 milioane euro, din care ANAF recupereaza doar cinci la suta, anunta Gandul.
Lider Hamas: "Ii rugam pe romani sa sprijine cauza palestinienilor si sa opreasca atrocitatile Israelului". Sami Abu Zuhri este unul dintre cei mai respectati lideri ai gruparii Hamas, desi a intrat in atentia publicului in 2006, in urma unui scandal de coruptie. Oficialul isi doreste ca Israelul sa ridice embargoul pentru a le permite palestinienilor o viata decenta, dar spune ca Hamas nu-si va opri rezistenta pana cand statul evreu nu le va accepta toate cerintele. Ce se intampla momentan in Gaza si ce vrea Hamas? Problema principala pe care o avem e sa oprim agresiunea Israelului asupra oamenilor din Gaza si sa ridicam embargoul, o agresiune in principiu. Acest embargou a transformat Fasia Gaza intr-o inchisoare in aer liber. Ne dorim ca oamenii nostri sa traiasca liber. Avem nevoie de apa curata si aer proaspat. Cu granitele inchise, nu putem importa suficienta mancare si materiale de baza. Viata in Gaza e foarte dificila, foarte dura, iar noi vom continua rezistenta pentru a le oferi oamenlor de aici o viata decenta. Integral in Adevarul.
Care este pretul corect al gazului din Romania? Romania ocupa a cincea pozitie din 25 de tari europene, plus Rusia, Kazahstan si Turcia, dupa preturile gazelor naturale pentru populatie, conform companiei Moldovagaz. Liberalizarea pietei interne a gazului ar modifica acest clasament? Analiza facuta publica de compania ce isi desfasoara activitatea in Republica Moldova si al carui actionar majoritar este Gazprom are la baza o evaluare a expertilor, utilizand informatiile furnizate de institutele de statistica si autoritatile de reglementare din tarile respective si se refera la anul 2014. Studiul arata ca pretul gazelor naturale afecteaza competitivitatea economiei, sustenabilitatea bugetelor, dinamica societatii, dar si nivelul de trai al populatiei. Realizatorii analizei sustin ca variatia mare a pretului gazelor naturale pentru consumatorii din Europa poate avea diferite cauze, cum ar fi: politica sociala, politica fiscala, politica de mediu etc, scrie Romania Libera.
"Sahara Olteniei", locul care se transforma in desert in lipsa irigatiilor. Soiurile tropicale, inghesuite printre pepeni. Nu doar pepenii se simt bine in nisipurile fierbinti din Dabuleni, ci si cartofii dulci, fasolea africana si...arahidele. Fermierii s-au hotarat sa exploateze mai bine terenul arid care, in ultimii ani, in lipsa irigatiilor, se transforma in desert. Asa ca au aclimatizat soiuri care traiesc in regiuni tropicale si spera sa iasa in profit, in locul numit..."Sahara Olteniei". Ea este...fasolita africana. Se simte bine in zonele desertice dar specialistii de la statiunea de cercetari agricole din Dabuleni au aclimatizat-o foarte bine si in nisipurile incinse ale Olteniei. "Este foarte bogata in proteine, acizi esentiali, este foarte buna pentru digestie. Reuseste sa supravietuiasca in solul nisipos pentru ca radacinile ei se duc foarte mult in pamant", spune Reta Draghici, cercetator. Integral pe StirileProtv.ro.
DW: Un subiect pentru campania electorala. Ar fi poate necesar ca subiectele incomode, evacuate din sfera publica sa fie readuse cu mai multa indrazneala in prim plan. Se pare ca marile temeri sunt aruncate mereu in subconstient. Nu se vorbeste bunaoara despre boala, batranete, singuratatea chinuitoare a varstnicilor, ca sa nu mai vorbim despre moarte. Ne asiguram mereu un ecran de protectie si, adapostiti intr-o zona de ignoranta linistitoare, ne putem continua viata de pe o zi pe alta. Schema aceasta poate fi la rigoare aplicata, mai mult sau mai putin, oricui. La nivelul intregii societati insa, la scara vietii comunitare, a ignora pericolul care se apropie lent, dar sigur este o forma de crasa incompetenta politica. O societate bine condusa este si aceea care se gandeste de pe acum la viitorul ei si care poate adopta solutii de natura sa previna riscuri ce pot fi anticipate. In politica romaneasca insa aproape nimeni nu discuta subiectele viitorului, nici macar pe acelea ale viitorului iminent cum ar fi venirea iernii, daramite problema uriasa a demografiei cu perspective catastrofale, informeaza Deutsche Welle.
Care sunt conditiile pentru "Prima Masina": credit pe 7 ani, avans minim de 5-7%, pret maxim de 12.400 de euro. Autoritatile din cadrul Ministerului Economiei si cei mai mari jucatori de pe piata auto au ajuns la un acord in ceea ce priveste criteriile noului program guvernamental "Prima Masina": perioada de creditare de pana la 7 ani si avans minim de 5-7% din valoarea autoturismului. Pretul maxim al masinilor noi ce vor fi acceptate spre achizitie in noul program va fie de 45.000 de lei fara TVA, fie de 50.000 de lei fara TVA, potrivit unor surse apropiate discutiilor, citate de zf.ro. Diferenta de 5.000 de lei este una important, in special pentru importatori, care in general comercializeaza masini mai scumpe decat cele vandute de Dacia. Daca pragul ramane la 10.000 de euro fara TVA (12.400 de euro cu TVA), in program pot intra toate modele Dacia, inclusiv cele produse in Maroc, nu se incadreaza Ford B-Max, produs de americani la Craiova, scrie Adevarul.