Putin, tigrul de hartie. De ce Rusia nu este deloc atat de puternica pe cat vrea sa para; Cat ne costa zborul cu avioane F-16; Inspectorii ANAF au descins la Vama Veche si au fost huiduiti de turisti. O masina de la Fisc a fost atacata cu sticle, iar parb
Fermecat de Transilvania. Un neamt si-a vandut afacerea cu 10 milioane de euro si s-a mutat in Mures. A vandut milioane de albume ale unor artisti germani. A castigat o multime de discuri de aur si de platina, ca manager al unei case de discuri de succes, dar acest stil de viata a ajuns sa-l oboseaca. Punctul de cotitura a fost o vizita in satul Cund, in apropiere de Sighisoara. Din acel moment, Jonas Schaefer s-a indragostit definitiv de peisajele transilvane si s-a hotarat sa transforme in afacere un stil de viata sanatos, in mijlocul naturii si traditiilor superbe. La 30 de ani, Jonas Schaefer a simtit ca a ajuns la un prag. Si-a vandut casa de discuri pe care o conducea, pentru 10 milioane de euro si a plecat din Hamburg. Se pregatise pentru o vacanta prelungita, insa planul s-a schimbat radical din clipa in care a ajuns intr-un sat din Transilvania, uitat de lume, informeaza digi24.ro.
Putin, tigrul de hartie. De ce Rusia nu este deloc atat de puternica pe cat vrea sa para. Faptul ca Rusia si-a aruncat in joc armele grele - tacticile de razboi hibrid, atacurile cibernetice, amenintarile energetice - arata ca Moscova devine tot mai disperata in eforturile de a-si controla vecinii. Presedintele rus Vladimir Putin nu este atat de puternic pe cat vrea sa para, sau, mai important, pe cat spera, scrie "Foreign Affairs". Desi sprijina luptatorii separatisti din Ucraina, a invadat Georgia in 2008, a vandut rachete Iranului si a amenintat de curand Danemarca si Lituania cu atacuri nucleare, Rusia este, in realitate, o putere amutita si restransa, care lucreaza intr-un sistem care nu mai poate suporta interventii la scara ampla, informeaza Adevarul.ro.
Povestea pilotului roman care a intalnit un OZN. A zburat pe MIG 21, cel mai temut interceptor supersonic din anii '60-'70-'80. Si-a dat binete cu un OZN si apoi a picat din cer. Cartile sale sunt marturia unei viziuni peste timpuri. Daca francezi il au pe Antoine de Saint-Exupery, noi il avem pe Doru Davidovici. Un palc de oameni, mai toti spre 70 de ani, merg tacuti, in sir indian, pe o tarla cu grau incoltit, ce abia iti sare de glezne. Un preot, intr- un anteriu bleu-ciel, deschide cortegiul. Fac drumul asta in fiecare an, pe 20 aprilie. Sunt undeva, intre Autostrada Soarelui si vechiul drum spre mare, la 23 de kilometri de Fetesti, langa satul Perisoru. S-au oprit langa o movilita de bolovani. Nici tractoristii din Baragan n-au avut inima sa are locul. Acolo, acum 26 de ani, la latitudinea de 44°23'4.04" Nord si longitudinea de 27°36'9.51'' Est, a cazut din cer un "extraterestru", cu cetatenie romana. Pe 6 iulie 1989, ar fi implinit 44 de ani. Integral in Evz.ro.
Cat ne costa zborul cu avioane F-16. Utilizarea avioanelor de lupta F-16 de catre Armata Romana nu se rezuma doar la plata celor 628 de milioane de euro, pentru cumpararea lor din Portugalia. "O ora de zbor cu F-16 costa 6000 de dolari", a declarat, pentru Romania Libera, generalul (r) Valeriu Nicut, secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale. La acest cost se adauga pretul rachetelor aer - aer de la bordul avioanelor, daca ele ar fi lansate - fie in cazul unor misiuni reale, fie la exercitii. O singura racheta costa circa 100.000 de dolari, explica reprezentantii MApN. Tocmai din aceste motive, in momentul alegerii modelului de avion care sa fie cumparat, specialistii din MApN au avut in vedere nu doar cerintele pur militare, ci si costul de exploatare. F-16 are avantajul ca este perfect interoperabil cu avioanele de lupta ale SUA, alaturi de care poate actiona in misiuni comune. In asemenea misiuni, costurile de operare ar fi mai reduse, intrucat carburantul se asigura simultan pentru toate fortele Coalitiei.
Inspectorii ANAF au descins la Vama Veche si au fost huiduiti de turisti. O masina de la Fisc a fost atacata cu sticle, iar parbrizul i-a fost spart. Bonuri fiscale si bancnote de 1 leu, puse pe luneta. Echipele ANAF au descins la Vama Veche in ziua de 1 Mai. La vederea uniformelor, vamaiotii au intampinat inspectorii Antifrauda cu un cor de fluieraturi. Bucuria deschiderii sezonului turistic pe litoral a fost stricata de reprezentantii ANAF, care au inceput controalele chiar din prima zi, 1 Mai, in care turistii au venit pe litoral. Raziile celor de la Fisc s-au lasat, insa, cu scandal pe litoral, in statiunea Vama Veche, plina de tineri. Inspectorii Antifrauda, veniti in uniforme pe litoral, au fost cei mai fluierati de pe plaja din Vama Veche. Echipa si-a vazut imperturbabila de drum, printre vamaioti. Un Logan al ANAF a fost atacat cu sticle, iar parbrizul i-a fost spart. Politia il cauta acum pe faptas, noteaza Adevarul.ro.
De ce Romania este cel mai misto loc din lume. Iti zic din start ca n-o sa gasesti aici niciun nationalism cretinoid legat de Simona Halep, de tablite dacice, de piramida holografica din muntii Ceahlau, de aia zece olimpici la matematica din tara sau de faptul ca suntem una din alea o suta de tari care au impresia c-au inventat pixul si avionul. Nu mi se pare nimic in neregula sa-ti placa locul din care vii, dar se strica lucrurile cand ii flegmezi pe altii doar pentru ca nu le place la fel de mult, dintr-un simt stupid de mandrie. Pe de alta parte, e normal sa treci printr-o faza de-asta de furie nationalista, cand esti pustan si ai juma' de neuron in cap. In copilarie, si eu eram genul care se urca pe schelele de la platformele televiziunilor, ca sa vada mai bine parada de 1 Decembrie, de pe Kiseleff. Dar m-am lasat rapid de sporturile astea de epatare a patriotismului, dupa ce mi-au furat unii tricolorul cat m-am dus la buda intr-o carciuma, tot de Ziua Nationala. Integral in Vice.ro.
DW: Statele au numai interese, nu prieteni. Emotiile in afacerea BND-NSA sunt mari. Pesemne, curand, ar trebui sa plece un ministru. Pana acum, insa, nu s-a petrecut nimic iesit din comun pentru lumea serviciilor secrete, este de parere Kay-Alexander Scholz. Americanii cei rai ar trebui sa le spuna odata germanilor ce joc face Agentia Nationala Americana pentru Securitate (NSA), daca si cum a spionat in masa. Acum aproximativ un an, acesta era nucleul dezbaterii din Germania pe tema serviciilor secrete. Dar germanii mai bine s-ar uita putin in oglinda, spunea atunci la Berlin Alec Ross - fostul consilier-sef pe probleme de inovatii al lui Hillary Clinton. In principiu, Serviciul Federal de Informatii (BND) nu se deosebeste de NSA. Numai bugetul e mai mic. Cunosc practicile BND, sustinea Ross. Presa germana l-a trecut cu vederea. Cumva nu prea dadea bine in imagine. Integral in Deutsche Welle.
sursa:hotnews