Postasul aduce, de maine, cardurile. Medicii nu au cu ce sa le activeze. In ultimele zile, milioane de carduri au fost livrate de la casa de asigurari catre Posta Romana, pentru inceperea distributiei. Dupa primirea lor, ar putea fi activate imediat, insa medicii nu se grabesc sa isi cumpere cititoarele de carduri, asteptand sa se finalizeze distributia. De la inceputul anului viitor, serviciile medicale nu vor mai putea fi decontate in lipsa cardurilor de asigurat. Zilele acestea a inceput trimiterea lor catre Posta, de unde vor ajunge la asigurati. Primii care le vor primi vor fi bucurestenii, scrie EVZ.
Cum ar putea statul sa creeze noi locuri de munca. Guvernul si-a propus crearea unui numar de un milion de locuri de munca pana in 2016, iar premierul Victor Ponta a reiterat de mai multe ori acest obiectiv. Statul poate crea in mod direct locuri de munca prin companiile pe care le controleaza, daca le dezvolta, astfel incat sa fie competitive, sa isi creasca veniturile sau sa se extinda in alte tari prin fuziuni si achizitii. Acest model de utilizare a companiilor pentru dezvoltare este practicat in Rusia, unde marile holdinguri Gazprom, Rosneft, Transneft, Rosatom sau Rostec au sute de mii de angajati. Mai nou, si Polonia isi dezvolta activ companiile pe care le controleaza, in vreme ce Ungaria a nationalizat o serie de societati. In 2008, si SUA au nationalizat producatorii auto General Motors si Chrysler pentru a evita pierderea locurilor de munca, anunta Adevarul.
Parlamentari ca-n codru: 127 de deputati si senatori PSD modifica substantial Codul Silvic. Opozitia se revolta: "Vor rade tot". O portita pentru defrisari, injumatatirea suprafetei pe care Romania ar trebui sa o impadureasca pana in 2030 si posibilitatea ca RA-APPS sa-si infiinteze propriul ocol silvic. Aceastea sunt principalele prevederi ale noului Cod Silvic, propus de 127 de deputati si senatori PSD, care a trecut cu usurinta de Senat si urmeaza sa fie adoptat si de Camera Deputatilor prin procedura de urgenta. Astfel, prin amendamentele propuse, din fondul forestier national vor fi scoase perdelele forestiere de protectie, jnepenisurile si pasunile, care vor putea fi defrisate cu riscul alunecarilor de teren si al altor efecte ale inundatiilor, informeaza Gandul.
Solutia disperata a unei invatatoare din Suceava. Femeia le preda elevilor in propria casa, dupa ce scoala a ajuns o ruina. In lipsa unei scoli in care sa aiba conditii decente, o invatatoare din Suceava a recurs la o solutie disperata. Le preda elevilor chiar in sufrageria ei, dupa ce scoala din sat, veche de aproape 100 de ani, s-a transformat intr-o ruina. Ionela Pacuraru are 30 de ani si este de 10 ani invatatoare in Darmoxa, langa Brosteni. Cu timpul, scoala din sat s-a subrezit, iar cand autoritatile au pus problema sa o inchida, invatatoarea a luat o decizie radicala: sa tina cursurile chiar la ea in sufragerie. A amenajat cateva bancute in care stau acum 4 fetite, singurele eleve. Printre ele si fiica Ionelei, scrie StirileProtv.ro.
DW: Puritatea listelor electorale - garantia continuarii cursului pro-european al Moldovei. In Republica Moldova s-a dat start oficial perioadei electorale pentru alegerile parlamentare stabilite pentru 30 noiembrie 2014. Evenimentul a fost umbrit de metamorfozele dubioase de pe piata bancara. Conform legislatiei, inregistrarea candidatilor la fotoliile de deputat de catre Comisia Electorala Centrala (CEC) urmeaza sa inceapa cu 60 de zile inainte de alegeri, adica pe 30 septembrie. Pentru organizarea si desfasurarea alegerilor parlamentare vor fi cheltuite 52 milioane de lei moldovenesti (peste 2 milioane de euro), anunta Deutsche Welle.
MAI avertizeaza: Teroristii cumpara cartele pre-pay din Romania.Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis un avertisment public asupra pericolului pe care il reprezinta lipsa cadrului legal privind cartelele prepay. Oficialii MAI au precizat ca, in ultima perioada de timp, membrii unor grupari infractionale, specializati in comiterea unor infractiuni grave, de crima organizata transfrontaliera, sau chiar conexe infractiunilor de terorism, au achizitionat un numar insemnat de cartele din Romania. Intr-un demers public, conducerea MAI solicita Parlamentului Romaniei elaborarea cat mai urgenta a unui proiect de lege care sa modifice legea Big Brother in asa fel incat sa se permita controlul asupra cartelelor prepay, cu observatiile Curtii Constitutionale. Din cauza respingerii legii privind retinerea datelor personale de catre operatorii de telefonie si furnizorii de internet de catre Curtea Constitutionala, cele mai multe probleme le intampina Politia Romana, informeaza EVZ.
Cum era, cu adevarat, Mihai Eminescu. Secretele geniului: sindromul bipolar, mania, depresia si vocea care cucerea. Tulburator de frumos, cuceritor, cantaret cu o voce de aur, fumator inrait, mare amator de cafea si petrecaret fara margine, dar si un patriot pentru care "Traiasca natia!" era singurul salut.Asa l-au redescoperit cercetatorii pe Mihai Eminescu - omul. Putini sunt cei care stiu ca geniul creativ al Luceafarului era in stransa legatura cu o tulburare afectiva cumplita: sindrom bipolar. "Luceafarul poeziei romanesti" sau "poetul nepereche". Asa a fost numit, de-a lungul vremii, Mihai Eminescu (1850 - 1889), cel care a starnit o adevarata revolutie in literatura romana. Acum, la 125 de ani de la moartea sa, exista centre de studii eminesciene, dar si profesia de eminescolog. Amorurile sale, ca si picanteriile vietii boeme au fost, de asemenea, subiectul unor ample polemici in mediul public, inca din timpul vietii poetului, scrie Adevarul.