NATO va infiinta doua centre de comanda si control in Romania. Ministrul Apararii: "Sunt masuri istorice"; Ne inchinam pentru sanatate si educatie: 18.300 de biserici, 4.700 de scoli si 425 de spitale; Parlamentarii vor bani si de la bone, menajere si ins
NATO va infiinta doua centre de comanda si control in Romania. Ministrul Apararii: "Sunt masuri istorice". Doua centre de comanda si control ale NATO vor fi infiintate in Romania si vor deveni operationale in anul 2016. In ele vor activa atat militari romani, cat si militari din ale state membre NATO. Decizia a fost luata joi de ministrii Apararii din statele membre ale Aliantei. Unitati pentru Integrarea Fortelor NATO se vor constitui imediat pe pe teritoriile aliatilor din est - Romania, Polonia, Bulgaria, Estonia, Letonia si Lituania, au decis ministrii Apararii, la reuniunea de la Bruxelles. Unitatile sunt structuri multinationale de comanda si control ale Aliantei Nord-Atlantice, care vor "asigura o prezenta vizibila si continua a NATO pe teritoriul aliatilor estici", scrie mediafax.ro. Pe langa acest centru, Romania va gazdui un Comandament Multinational de Divizie Sud-Est care va functiona ca un centru de comanda-control in situatia dislocarii de forte pe flancul estic al NATO, scrie EVZ.
Romania, lasata in plata Domnului. Ne inchinam pentru sanatate si educatie: 18.300 de biserici, 4.700 de scoli si 425 de spitale. In Romania, bisericile apar ca ciupercile dupa ploaie, in vreme ce spitalele se inchid sau ajung intr-o stare deplorabila. "Adevarul" va prezinta harta spitalelor, a scolilor si a bisericilor din tara noastra. Potrivit statisticilor, in Romania sunt, la nivelul anului 2013, 18.300 de lacasuri de cult, 4.700 de scoli generale si 425 de spitale. De exemplu, in judetul Salaj, este o biserica la 475 de locuitori (460 de biserici), iar in judetul Tulcea, la extrema cealalta, o biserica la 2.760 de locuitori (73 de biserici). Cu toate acestea, judetul cu cele mai multe biserici din Romania este Cluj (833). In acelasi timp, sunt judete in care este un pat de spital la 300 de persoane si o scoala la 3.000 de locuitori, anunta Adevarul.
Dosare penale la Cernauti pentru cetatenii care refuza sa mearga la razboi. Autoritatile ucrainene au deschis mai multe dosare penale impotriva unui locuitori din regiunea Cernauti dupa ce acestia au refuzat mobilizarea, Ministerul de Externe precizand, la solicitarea Mediafax, ca nu a fost sesizat in legatura cu responsabilizarea penala a unor etnici romani din regiune. "In conformitate cu articolul 338 al Codului Penal "Refuzul de la mobilizare", in regiunea noastra au fost initiate 22 de proceduri penale. In instanta de judecata au fost directionate 10 dosare, restul se afla in stadiu de ancheta preliminara"", a declarat, recent, Oleksandr Ivaniuk, prim-adjunct al procurorului regiunii Cernauti din Ucraina, citat de publicatia locala Libertatea Cuvantului. Acesta a precizat ca unii suspecti sunt dati in urmarire generala, informeaza Gandul.
Parlamentarii vor bani si de la bone, menajere si instalatori. Sistemul cu bonuri care ar fiscaliza serviciile la domiciliu. Aveti oameni care va ajuta prin gospodarie, pe care ii platiti fara un contract legal? Trebuie sa stiti ca senatorii au adoptat, joi, o initiativa legislativa prin care doresc fiscalizarea serviciilor la domiciliu. Indiferent ca vorbim despre bona, menajera, instalator, electrician sau gradinar, acestia ar putea fi platiti cu bonuri valorice si nu cash. Odata cu aplicarea legii, toti cei care presteaza servicii la domiciliu, ocazional sau sezonier, cum sunt bonele, menajerele, instalatorii sau gradinarii, ar urma sa primeasca asa numitul tichet de servicii, scrie StirileProtv.ro.
DW: Elena Udrea. Udrea. Elena. Perceptia publica in momentul de fata e ca autoritatea statului exercitata prin institutiile fundamentale e praf si pulbere. Tavalugul DNA pare ca ruleaza implacabil, functionind dupa principiul bulgarelui de zapada rostogolit din virful unei pante. O panta locuita de politicieni de rang inalt, afaceristi mafioti, directori de companii de stat, magistrati, politisti, presedinti de Consilii judetene (altfel spus, arendasi de judete, asa-numitii "baroni locali"), primari, consilieri. Bulgarele de zapada s-a pornit odata cu precampania electorala pentru prezidentiale, ducind la arestarea unui prim lot, preponderent din rindul PSD, dar nu numai, in afacerea retrocedarilor ilegale de padure, cu un prejudiciu de sute de milioane de euro - Hrebenciuc-tatal, care si-a tras dupa el in puscarie si fiul, deputatul avocat Ioan Adam, judecatori apropiati puterii oculte a partidului-stat, anunta Deutsche Welle.
Un fost corespondent roman de razboi iti explica cum functioneaza rapirile teroriste. Statul Islamic a mai ucis doi ostatici straini - japonezii Haruna Yukawa si Kenju Goto, care se adauga celor trei americani - James Foley, Steven Sotloff si Peter Kassig - si britanicilor David Haines si Alan Hessing pe care i-a executat ca represalii la campania aeriana a carui tinta este. Statul Islamic nu este singura grupare care a rapit straini; in urma cu doua luni isi pierdeau viata, in timpul unei operatiuni esuate de salvare, jurnalistul american Luke Sommers si profesorul sud-african Pierre Korkie, care erau in captivitatea gruparii Al Qaida in Peninsula Araba. Rapirile au ajuns, in ultimii ani, o adevarata industrie a militantilor de diferite culori. Unii o fac pentru bani, altii pentru a transmite un mesaj politic sau pentru a le baga frica in oase adversarilor; de partea cealalta, se merge de la o politica dura, de respingere a negocierii cu teroristii, pana la rascumparare - de dragul ostaticilor sau pentru a obtine beneficii politice, informeaza Vice.com.
Laszlo Borbely si-a renovat casele gratis pe contracte publice. La complici sai, DNA a gasit documente nepublice. Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al Romaniei referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Borbely, deputat in Parlamentul Romaniei, fost ministru al Ministerului Mediului si Padurilor, in legatura cu savarsirea a trei infractiuni de trafic de influenta. Potrivit procurorilor, fostul ministru a primit bani si foloase necuvenite dupa ce o firma de constructii i-a renovat doua apartamente. Ulterior, societatea a primit contracte publice de sute de milioane de lei de la Apele Romane, institutie din subordinea ministrului Borbely, scrie EVZ.