Misterele procesului FNI. Dosarul mortii procuroarei care l-a anchetat pe Vintu va fi redeschis; Istoria fabuloasa a romanilor, relatata de jurnalistii de la The Times in 1867: "Sunt convinsi ca ei sunt descendentii puri..."; Comentariu DW: Care sunt misi
Misterele procesului FNI. Dosarul mortii procuroarei care l-a anchetat pe Vintu va fi redeschis.Tribunalul Bucuresti a dispus redeschiderea anchetei privind moartea suspecta a fostei procuroare Luminita Sega de la DNA, cea care l-a pus sub acuzare pe Sorin Ovidiu Vintu, in dosarul prabusirii Fondului National de Investitii. Luminita Sega s-a stins din viata pe 31 iulie 2006, "in urma unei intoxicari cu metale grele". Vor fi efectuate noi expertize toxicologice si vor fi adunate toate documentele privind istoricul medical al magistratei. Ioana Maria Vlas si colegii procuroarei vor fi audiati. Rezultatul testelor de la Clinica din Bergamo care indicau o posibila otravire cu alumina a Luminitei Sega aparut tarziu, dupa ce Luminita Sega fusese inmormantata, potrivit EVZ.ro.
Istoria fabuloasa a romanilor, relatata de jurnalistii de la The Times in 1867: "Sunt convinsi pe deplin ca ei sunt descendentii puri ai vechilor stapani ai lumii!". The Times, unul dintre cele mai importante ziare din istoria presei, publica in 30 noiembrie 1867 un reportaj despre marile idealuri ale romanilor, asa cum erau ele vazute de jurnalistii londonezi. Articolul scris de corespondentul din Viena al publicatiei londoneze The Times incepea cu o relatare despre situatia politica agitata din anul 1867, la scurt timp dupa instalarea la conducerea tarii a principelui Carol I de Hohenzoller. A fost ocazia cu care The Times facea o incursiune in istoria romanilor, pentru a dezvalui marile idealuri (grand idees) ale acestui popor, asa cum erau vazute la acea vreme. "Romanii au mai mult respect pentru idealurile lor marete decat alte popoare. Au doua idei marete pe care le imbratiseaza fara a le fi teama ca una intra in contradictie cu cealalta", scriau jurnalistii de la The Times, scrie Adevarul.
Comentariu DW: Care sunt misiunile ofiterilor-ziaristi? "Agentii acoperiti din presa nu vor fi deconspirati niciodata", a spus fostul director al SRI, George Maior, lasand in urma sa o stare de incertitudine nelinistitoare. Inainte de demisia sa, George Maior recunoscuse ca SRI are agenti acoperiti in presa si ca misiunea lor este sa adune informatii utile pentru siguranta nationala. Admitem ca SRI este animat de simtul datoriei fata de tara, dar nu putem accepta, pe de-a-ntregul, explicatia de mai sus. Ea nu acopera decat o fata a problemei.Problema sta in alta parte. Asa cum e usor de inteles, un ziarist cu relatii, unul care sa aiba usi deschise, sa fie invitat ici-colo, trebuie sa ocupe, in prealabil, o pozitie proeminenta, caci altfel risca sa fie ignorat. Or, asa cum e alcatuita presa romaneasca, un asmenea ziarist este cel mai adesea un ziarist cu rubrica personala, unul care nu mai scrie articole pur informative, ci unul care expune opinii sau care face "dezvaluiri". Ca sa contezi in sens social e nevoie in prealabil sa detii o emisiune la televiziune sau sa ai spatiu dedicat pe o platforma cu o audienta semnificativa, potrivit Deutsche Welle.
Elif, tanara de 18 ani din Constanta invitata la Casa Alba. Eseul despre agricultura cu care a iesit prima din 1000 de tineri. O liceana din Constanta va ajunge la Casa Alba si il va cunoaste pe Barack Obama, dupa ce a scris un eseu despre eradicarea saraciei globale. Atrasa de biotehnologie, Elif a participat anul acesta la un concurs de eseuri organizat in Huston, Statele Unite. 1.000 de elevi din 65 de tari au propus solutii pentru eradicarea saraciei globale, iar ideea tinerei din Constanta s-a clasat pe locul al 13 -lea la nivel mondial si primul din Europa. Premierea va avea loc in aprilie, la Casa Alba.Solutia propusa de tanara: micro-finantari pentru ferme mici, de tip familial. A dat ca exemplu o platforma a unei organizatii nonguvernamentale de unde locuitori din tari defavorizate pot cere finantare, scrie stirileprotv.ro.
Avocata Alinei Bica anunta un document incendiar care va schimba cursul anchetei. Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a anuntat ca va da publicitatii, in data de 6 februarie, "document incendiar", care va schimba cursul anchetei fostei sefe DIICOT. "Documentul poate schimba cursul dosarului. Il poate schimba radical chiar si am aceasta speranta, ca acest document va lamuri foarte multe lucruri. Doamna Bica nu va face niciun denunt niciodata, pentru ca nu are despre cine sa vorbeasca, doamna Bica nu este scriitoare. Este vorba de un document probatoriu referitor la aspecte foarte importante din dosarul in care nu numai dansa, ci si ceilalti inculpati, sunt incarcerati. (...) Va duce la aflarea adevarului, ajuta foarte mult, intr-o proportie foarte mare", a anuntat aparatoarea Alinei Bica, scrie Romania libera.
Starea maidanezilor la 18 luni de la cazul copilului omorat in parcul Tei. In curand se implineste un an si jumatate de cand un copil a fost omorat de maidanezi in parcul Tei. Vinovati sunt multi. Oprescu a promis atunci ca strange 80% dintre cainii fara stapan din Capitala in 18 luni. Adica pana acum. Conform cifrelor, a reusit. Situatia e insa mai complicata de atat. Si ca sa o intelegem, trebuie sa vorbim despre toate partile implicate. Desi in prima treime a programului au prins de patru ori mai putini caini decat ar fi trebuit, miraculos, planul cincinal a fost depasit, iar ASPA a declarat luna asta ca au ajuns la 51 000 de caini stransi. Un salt spectaculos de la 30 de caini prinsi pe zi la 120. Si mai spectaculos, tinand cont de faptul ca atunci cand sunt filmati, TOTI hingherii din capitala, (11 masini, 30 de tipi) reusesc sa prinda doar patru caini intr-o zi. Stiu, la prima vedere par cifre exagerate, ca in agricultura comunista. Dar, avand in vedere ca numarul de oameni muscati a scazut cu 90%, ceva tot au facut si astia. Ce, stiu doar ei. Probabil numarul de maidanezi a fost intentionat estimat ca fiind mai mare, pentru a deconta niste caini fantoma de la buget, scrie revista Vice.
Presedintele AFDPR Octav Bjoza este amenintat cu moartea de un "ofiter revoltat" de aproape un an. Ce solutie a dat Parchetul Judecatoriei Brasov dupa ce a depus plangere in urma cu 6 luni. De aproape un an de zile, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, Octav Bjoza - care detine si functia de sef al Secretariatului de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptatorilor Impotriva Regimului Comunist Instaurat in Romania in Perioada 1945 - 1989, cu rang de subsecretar de stat - este terorizat de apeluri telefonice si SMS-uri cu injuraturi si amenintari cu moartea de un individ care se recomanda ca fiind un "ofiter revoltat". A depus plangere la Parchetul Judecatoriei Brasov, dar dosarul sau a fost inchis din lipsa de probe, potrivit Gandul.
Cum a ajuns Ramnicu Valcea sa aiba iesire la Marea Neagra si Ginkgo Biloba in parc. Strategia de dezvoltare pentru 2014-2016 a municipiului Ramnicu Valcea tinde sa devina un document stintifico-fantastic. Cei care au citit studiul postat pe site-ul primariei au constatat cu stupoare ca Ramnicul are, mai nou, iesire la Marea Neagra si Ginkgo Biloba in parc. In plus, printre prioritatile primariei ar trebui sa se numere, de exemplu, realizarea unui circuit de Formula 1 sau achizitionarea unei telegondole. De remarcat, unele din aceste proiecte, care ar putea fi catalogate de-a dreptul futuriste, sunt considerate mult mai importante decat proiectele ce vizeaza asfaltarea unor strazi sau extinderea retelelor de canalizare in Colonie Nuci, Cazanesti sau Goranu, scrie Adevarul.
sursa:hotnews