Jaful de la Biblioteca. Milioane din carti rare, ascunse in conturile nevestei; Cati bani ar trebui sa dea televiziunilor Ponta, Iohannis, Udrea, Tariceanu si Macovei pentru aparitiile LIVE; O noua lansare, o veche metoda de a umple stadionul: angajatii R

20.09.2014 18:03
 Liderii politici, impotriva proiectului privind autonomia Tinutului Secuiesc prezentat de UDMR. Proiectul de autonomie prezentat de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu a fost bine primit de catre oamenii politici, care, multi dintre ei, s-au aratat nemultumiti de felul in care a fost tratat subiectul. Proiectul Uniunii privind autonomia Tinutului Secuiesc prevede ca regiunea sa fie condusa de un Consiliu regional si unul executiv cu presedinte care sa participe la sedintele Guvernului Romaniei la care sunt tratate probleme care privesc regiunea. Elena Udrea, Monica Macovei, Liviu Dragnea, dar si alti lideri politici sunt impotriva proiectului de autonomie. Doleantele legate de autonomie ale maghiarilor dateaza de la Unirea de la 1918 si proiectul de autonomie nu este unul separatist, a precizat Kelemen Hunor. Astfel, regiunea formata din judetele Harghita, Covasna si Mures ar trebui sa se constituie ca o regiune autonoma avand personalitate juridica in cadrul statului unitar si indivizibil Romania, pe baza principiilor autonomiei locale garantate de Constitutie si prezentului statut. Nu de aceeasi parere sunt si liderii politici romani. De exemplu, liderul PMP, Elena Udrea, afirma ca liderii maghiari puteau astepta o dezbatere nationala privind regionalizarea. Integral in EVZ. 

Romania, sub amenintarea hackerilor. Un eventual atac cibernetic va activa automat tratatul NATO. Razboiul modern nu insemna doar bombardament pe campul de lupta. Combatantii incearca sa-si ia inamicul prin surprindere, sa-i atinga punctele sensibile si sa-l distruga din interior. Potrivit expertilor, Ucraina poate fi distrusa din interior in urma unor atacuri cibernetice. NATO va apara tara vecina de astfel de amenintari, iar responsabilitatea revine Romaniei. Are Romania capacitatea de a apara Ucraina? "E greu de spus, nu stim ce forte au mobilizat rivalii. Daca vorbim despre atac infiormatic, nu vorbim doar despre oamenii din tara respectiva, ci de alte resurse. calculatoare compromise in alte tari virusi pe care nu ii cunoastem inca sau hackeri infiltrati in agentiile statului", a spus Bogdan Botezatu, expert in securitate cibernetica, noteaza digi24.ro.
 


DW: Scotia vazuta prin retrovizorul romanesc. Frumoasa Scotie a scapat, in extremis, de soarta pe care i-o rezervase un demagog de marca din categoria celor mai talentati si periculosi populisti nationalisti de stanga din istorie. Dar ce va fi cu Romania? Tom Gallagher l-a comparat, aparent exagerat si frivol, in fapt pe drept cuvant, pe seful partidei nationaliste scotiene, Alex Salmond, cu Gheorghe Gheorghiu-Dej. Altora, premierul si liderul nationalist scotian le-ar putea aminti de Juan Peron, de Fidel Castro, de Ion Iliescu. Au existat in istorie destui mari ispititori care si-au ratacit popoarele, le-au indus in eroare agitandu-le spectrul grandorii nationale, pentru ca, intr-un final apoteotic, dupa ce miscarile sau regimurile lor au acaparat puterea si au abuzat de ea, sa le nenoroceasca. Ce impact ar putea avea in randul oamenilor vizati de iredentistii unguri si de fascistii rusi? Daca nationalistii scotieni s-au dedat violentelor si unei campanii de intimidari, multi aratandu-se, in special in retele sociale, extrem de usor de manipulat, oare ce nu va fi posibil, de acum incolo, in fosta Europa comunizata? Oare ce nu va fi posibil, sub un eventual presedinte Ponta, intr-o Romanie anemiata de inexistenta unei prese cu adevarat libere, dupa decenii de propaganda extremista si populista gen antene, de coruptie galopanta, de tergiversare a reformelor, de baronizare si mafiotizare a clasei politice? Integral in Deutsche Welle. 

NATO va deschide centre regionale de comanda in estul Europei, posibil si in Romania - surse. Alianta Nord-Atlantica intentioneaza sa deschida "centre regionale de comanda" in tari din estul Europei, posibil inclusiv in Romania, anunta seful Statului Major al armatei lituaniene, Jonas Vitautas Zukas, citat de AFP. Comitetul militar, cea mai inalta structura militara a NATO, va organiza o reuniune de trei zile la Vilnius, in prezenta generalului american Philip Breedlove, comandantul fortelor aliate din Europa, pe fondul preocuparilor privind politicile Rusiei. In fiecare centru vor activa 120 de militari care vor comanda cate un "batalion multinational", a precizat oficialul lituanian, informeaza Mediafax. 

Aproape totul despre ofiterul acoperit al lui Traian BasescuAdevarul a suprapus legile postdecembriste ce ingradesc activitatea spionilor cu CV-urile candidatilor la alegerile prezidentiale. Practic, va prezentam un portret-robot al ofiterului acoperit, urmand ca numele lui sa fie piesa finala din puzzle-ul devoalarii. Presedintele Traian Basescu nu a mai vorbit la fel de raspicat despre "candidatul cu dubla comanda" la alegerile prezidentiale, insa ii someaza in continuare pe aspirantii la Cotroceni sa-si completeze CV-urile. Seful statului a restrans aria de incertitudine si a precizat, pastrand, totusi, un oarecare semn de intrebare, ca unul dintre candidatii la Presedintie a fost ofiter acoperit dupa Revolutie. 

Jaful de la Biblioteca. Milioane din carti rare, ascunse in conturile nevestei. Fostul director al Bibliotecii Metropolitane a fost arestat pentru 30 de zile si e acuzat de fals. El nu a trecut veniturile in declaratiile de avere. In patru ani, fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, Florinel Rotaru, a strans o avere "frumusica". Nu se vede, insa, pe declaratiile de avere, ci in conturile administrate de sotia sa, Julieta Rotaru. Informatia ne-a fost dezvaluita de procurorii care ancheteaza cel mai mare jaf din istoria institutiei, in urma caruia bugetul public al Primariei Capitalei a fost "usurat" de peste doua milioane de lei. Pe langa Florinel Rotaru, sunt anchetati inca patru functionari publici, cercetati in acest dosar de politistii de la IGPR si procurorii Parchetului Sectorului 1, scrie EVZ. 

Cati bani ar trebui sa dea televiziunilor Ponta, Iohannis, Udrea, Tariceanu si Macovei pentru aparitiile LIVE. In bugetul oricarei campanii electorale, promovarea candidatilor prin audiovizual inghite sume uriase. 5,5 milioane de euro a contabilizat, in 2004, Institutul pentru Politici Publice la o monitorizare mai atenta a tuturor partidelor. Zero daca te uiti azi la reglementarile oficiale prin care politicienii si-au asigurat gratuitatea trecand in lege "accesul egal si gratuit" al oricarui candidat la posturile radio, dar si tv, fie publice, fie private. Dupa doua saptamani de la intrarea, neoficializata inca, in campanie, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu si Elena Udrea ar fi trebuit sa achite televiziunilor peste 351.000 de euro, daca spatiul editorial pe care l-au avut la dispozitie s-ar fi platit prin contracte transparente. Concluzia reiese din raportarea prezentei live in emisiuni, intre 1 si 18 septembrie, a celor cinci candidati la tarifele pe care televiziunile le-au practicat pentru serviiciile de promovare in spatiul editorial acum patru luni, in campania pentru alegerile europarlamentare. Cel mai mult ar avea de platit, dupa 19 zile de precampanie, Victor Ponta - 208.932 de euro, urmat de Calin Popescu Tariceanu - 109.618 de euro, data fiind prezenta lor frecventa la Antena 3, scrie Gandul.

O noua lansare, o veche metoda de a umple stadionul: angajatii RATB, la o plimbare PSD. O noua lansare, o veche metoda de a umple stadionul. Maine pe Arena Nationala, premierul Ponta va fi aclamat si de angajati RATB invitati aici "la o plimbare". Urmariti un reportaj marca Digi 24 in care "rugamintile prietenesti" ale superiorilor devin ordin pentru directorii de autobaza. O plimbare de agrement. Daca vreti sa participati bine daca nu..nu! Si nu ar fi prima data cand angajatilor RATB li se fac asemenea propuneri. "Dar s-au m-ai facut solicitari din astea? S-au mai facut de-a lungul istoriei pentru ca asta-i viata. Nu traiti in Romania?". Cine l-a rugat, insa, n-a vrut sa spuna foarte clar.
 
hotnews.ro