DNA, urmarire penala in rem intr-un dosar Romsilva care poate duce la Ilie Sarbu; CFR Marfa a avut pierderi de 6 milioane de euro. Cu patru luni in urma, Rus anunta profit; "Mafia fierului vechi" a spalat 60 de milioane de euro
Cum actiona reteaua medicilor din Bihor care au batut recordul la spagi: valize de bani, in toate valutele, zeci de case, averi care i-au socat si pe anchetatori. Cu un sistem bine pus la punct, cu peste 35.000 de clienti anual, membrii Comisiei de expertiza medicala Oradea au dus o viata de lux, o viata la care unora le este imposibil sa viseze. In peste 13 ani, halatele lor albe au fost patate cu spaga greu de cuantificat. Nimic nu avea sa prevada linistea unei zile normale, la finalul careia membrii comisiei plecau acasa cu buzunarele pline de mita. Dupa doua saptamani de monitorizare, anchetatorii au aflat ca din 738 de pacienti care au trecut pragul cabinetelor de pe strada Dunarii, 733 au cotizat. A fost zi in care, potrivit unor surse apropiate anchetei, un singur medic a plecat acasa cu 15.000 de lei. Imaginile din timpul flagrantului vorbesc de la sine. Cabinetele lor au devenit mine de aur, fiind creat un veritabil circuit al spagii. Cinci medici si cinci asistenti au reusit sa acumuleze averi fabuloase de care fiscul habar nu avea. Datele din actele verificate de politisti la ANAF nu corespund nici pe departe cu realitatea, scrie Adevarul.
"Mafia fierului vechi" a spalat 60 de milioane de euro. Se strange latul in jurul afaceristilor cu fier vechi. Dupa ce "Evenimentul Zilei" a atras atentia, in urma cu o saptamana, despre faptul ca in centrele de colectare se primesc capace de canal ori sine de tren, desi legea le interzice acest lucru, autoritatile au intrat pe fir. Procurorii au emis ieri 116 mandate de aducere pe numele mai multor afaceristi din opt judete si Bucuresti care faceau bani de pe urma fierului vechi. Oamenii de afaceri erau audiati aseara de politisti. Prejudiciul este de peste 10 milioane de euro. "S-a stabilit ca, in perioada 2013 - 2014, reprezentantii unei societati comerciale, cu domeniul de activitate comertul cu produse feroase, s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice si juridice, fara documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfa detinut, ar fi inregistrat achizitii fictive de 59.000.000 de euro, de la 47 de societati comerciale cu comportament de <<tip fantoma>>", a precizat, inspectorul Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al Politiei Romane, anunta EVZ.
CFR Marfa a avut pierderi de 6 milioane de euro anul trecut. Cu patru luni in urma, Rus anunta profit. Ce explicatii are acum. CFR Marfa a incheiat anul 2014 cu pierderi de peste 6 milioane de euro, in conditiile in care atat reprezentantii transportatorului feroviar de marfa de stat, cat si oficialii Ministerului Transporturilor declarau ca operatorul a fost adus pe profit. Autoritatile de la Bucuresti s-au angajat fata de creditorii internationali sa privatizeze compania de stat, insa procesul a esuat in 2013. Ulterior, Guvernul a anuntat o restructurare agresiva a CFR Marfa, iar in urma discutiilor cu expertii Fondului Monetar International (FMI), ai Comisiei Europene (CE) si ai Bancii Mondiale (BM), din februarie 2015 executivul a precizat ca procesul de privatizare va fi reluat, intentia fiind de a lista 51% dintre actiunile companiei pe bursa de la Bucuresti, informeaza Gandul.
DNA, urmarire penala in rem intr-un dosar Romsilva care poate duce la Ilie Sarbu. Un raport al Corpului de control al premierului Ponta, trimis in ianuarie a.c. la DNA, il incrimineaza indirect chiar pe socrul premierului, Ilie Sarbu. In acest moment, raportul Corpului de control al premierului s-a transformat in dosar penal la DNA. Un dosar penal in care a inceput deja urmarirea penala in rem, adica fata de fapta. Directia Nationala Anticoruptie a raspuns astfel unei solicitari a "Romaniei libere" referitoare la raportul Corpului de control al premierului: "Pe rolul DNA a fost inregistrat un dosar penal, constituit ca urmare a transmiterii, catre DNA, a unui raport intocmit de Corpul de control al primului ministru, avand ca obiect rezultatele unui control la fondul forestier. Pana in acest moment, nu s-a dispus urmarirea penala fata de persoane, ci doar fata de fapta, in legatura cu suspiciuni de infractiuni asimilate coruptiei." Infractiunile asimilate coruptiei despre care vorbeste DNA i-ar putea aduce si lui Ilie Sarbu o audiere la DNA. Asa cum a demonstrat "Romania libera", una din faptele incriminate in raportul Corpului de control al premierului (abuz in serviciu la Romsilva) s-a suprapus cu mandatul de ministru al Agriculturii al lui Ilie Sarbu, scrie Romania Libera.
Una dintre cele mai noi autostrazi din Romania o ia la vale si nu o opreste nimeni. "Ceva nu e in regula acolo". Dezastru pe una dintre cele mai noi autostrazi din tara. La o jumatate de an de la lansare, pe un tronson de 20 de kilometri intre Sibiu si Orastie au aparut fisuri in asfalt, iar soseaua o poate lua la vale din cauza alunecarilor de teren. Constructorul si Compania Nationala de Drumuri nu s-au inteles, asa ca lucrarile sunt suspendate, in timp ce soferii abia circula pe o singura banda. Pe banda blocata au aparut fisuri care se tot maresc. Este o chestiune de timp pana cand soseaua se va duce la vale, din cauza alunecarilor de teren. Cand a fost data in exploatare, constructorul spunea ca soseaua este in proces de consolidare. La numai doua saptamani au aparut primele fisuri in asfalt. Muncitorii le-au acoperit, dar s-au format repede alte gropi, anunta StirileProtv.ro.
DW: "Proiectul Basarabia" - planul secret prin care Rusia ar planifica un nou conflict armat. Exponentii administratiei separatiste de la Tiraspol vorbesc din nou despre riscul reizbucnirii razboiului la Nistru si mizeaza pe un eventual sprijin militar din partea Rusiei. Administratia de la Tiraspol uita ca intre regiunea transnistreana si Rusia este Ucraina, iar guvernator al regiunii ucrainene Odesa, care are "hotar" comun cu autoproclamata republica separatista transnistreana, este ex-presedintele georgian, Mihail Saakasvili - un oponent dur al Kremlinului, sprijinit de Occident. O declaratie facuta de asa-zisul sef-adjunt al pretinsei diplomatii transnistrene, Vitali Ignatiev, este intens mediatizata de presa de la Chisinau, Tiraspol, Odesa si Moscova. Potrivit lui Ignatiev, "situatia din jurul Transnistriei capata un caracter tot mai periculos", iar pretinsul deputat transnistrean, Dmitri Soin (anuntat in cautare internationala pentru omor de catre autoritatile de la Chisinau), a adaugat ca "in aer, din nou adie a razboi", informeaza Deutsche Welle.
De ce nu este Elvetia in Uniunea Europeana. De ce nu este Elvetia in Uniunea Europeana, desi are numeroase acorduri cu UE si a fost singurul stat nemebru UE care a tinut un referendum, in 2009, privind aderarea Romaniei si Bulgariei la sptiul comunitar? Pentru ca a dorit sa-si pastreze statutul de tara neutra, sa ramana in partea de sus a topului celor mai bogate state din lume si sa-si pastreze secretul bancar. In 1992, Elvetia, tara referendumurilor pentru orice, refuza sa adere la Spatiul Economic European, anticamera Uniunii Europene, iar tara cantoanelor a ramas o insula de prosperitate intr-o Europa care a fost lovita de criza. Cu toate acestea, Elvetia are numeroase acorduri cu UE si a fost singurul stat nemebru UE care a tinut un referendum, in 2009, privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, scrie Adevarul.