Dezvaluiri despre politicienii si milionarii care au arendat Romania; Cine face justitie in Romania. Mari evazionisti si politicieni corupti, trimisi in puscarie de femeile magistrat; Cand a ajuns Dan Voiculescu stapan absolut peste banii Securitatii

18.08.2014 18:12
Dezvaluiri despre politicienii si milionarii care au arendat Romania.Dupa 1989, una dintre cele mai avantajoase afaceri a fost concesionarea terenurilor Ministerului Agriculturii in schimbul unei arende simbolice. Pe noile "proprietati", mosierii primesc si subventii. Evenimentul zilei va face cunostinta cu favorizatii sistemului. Aflati cine sunt politicienii si milionarii care au arendat Romania. 

Cand a ajuns Dan Voiculescu stapan absolut peste banii Securitatii. O procura datata in 1995, prin care Dan Voiculescu a fost mandatat cu puteri discretionare si irevocabile asupra companiei Crescent, arata cine patrona, de fapt, offshore-ul prin care Securitatea si-a derulat operatiunile de export in anii '80. Grupul de companii Crescent, strans legat de operatiunile Securitatii in anii '80, se afla la temelia imperiului politico-financiar al lui Dan Voiculescu. Prin aceste firme s-au derulat o mare parte din exporturile Republicii Socialiste Romania inainte de 1989. Integral in Adevarul.

Cine face justitie in Romania. Mari evazionisti si politicieni corupti, trimisi in puscarie de femeile magistrat. Doua treimi din numarul total de judecatori sunt femei. Cele mai rasunatoare condamari in cazuri de coruptie au fost dictate in instante conduse de femei. La fel, cele mai eficiente mecanisme de combatere a infractiunilor, DNA si DIICOT, sunt coordonate de femei. Livia Stanciu, Lia Savonea, Laura Andrei, Laura Codruta Kovesi si Alina Bica coordoneaza Justitia din Romania. In plasa lor au cazut personaje infl uente, considerate intangibile in urma cu zece ani, scrie EVZ.

Geoana: Moscova incearca sa influenteze deciziile care se iau in Romania.Senatorul PSD Mircea Geoana recunoaste ca va exista "un anumit impact" al dosarelor penale in ceea ce priveste determinarea liderilor locali ai PSD de a mobiliza lumea la alegerile prezidentiale, pentru ca este vorba despre "persoane importante, care stiu sa castige alegeri". Senatorul PSD spune, pe de alta parte, ca "e greu de crezut ca Moscova nu incearca sa influenteze deciziile care se iau in tari atat de importante pentru regiune cum sunt Romania si Polonia". Un interviu realizat de Romania Libera.

Cum se vede din Parlament recesiunea tehnica. Senator PSD: "Datele sunt relative. Sa nu ne speriem, sa fim optimisti". Cu datele Eurostat care arata ca Romania a reintrat in recesiune tehnica si cu avertismentul presedintelui Traian Basescu ca reducerea CAS baga tara in criza, parlamentarii nu renunta la legea care scade constributiile sociale cu cinci puncte procentuale. Ba mai mult, spun ca micsorarea CAS va avea ca efect tocmai evitarea reintrarii Romaniei in criza. Cat priveste datele Eurostat, alesii spun ca acestea nu releva suta la suta reintrarea in recesiune, potrivitGandul.

Premii pentru candidatii in roluri secundare. In ultimul timp se discuta foarte mult despre candidati cu sanse secundare, despre intrigi politice marginale in dauna scenariului principal. Explicatiile nu sunt usoare. Uneori secundarul e mai captivant decat principalul. Sa fie la fel si in politica si mai ales in politica romaneasca, aici unde candidatii secundari par sa fie pentru presa mai captivanti decat cei principali? Cel putin in ultimul timp intentia Elenei Udrea de a candida si de a lua locul lui Cristian Diaconescu pare un lucru de maxima importanta. Direct sau indirect, presa se amesteca intr-o intriga cu miza necunoscuta, dar se pare uriasa. Un comentariu Deutsche Welle.

Vara profitabila pentru cei care au lucrat pe litoral. Cat au castigat un ospatar sau un barman. Se joaca ultimele carti din acest sezon, asa ca majoritatea celor care lucreaza sau au afaceri pe litoral incep sa isi faca socotelile. A fost o vara profitabila cu cel putin 20% mai multi turisti ca in 2013. E adevarat ca fara voia lor i-au ajutat si bulgarii, loviti anul acesta de un val de inundatii. Continuarea pe Stirile Pro Tv.

Tot romanul are card in portofel, dar nu il foloseste. Bancile au emis romanilor peste 44 de milioane de carduri, insa doar o treime dintre ele sunt valide in circulatie si mai putin de un sfert sunt folosite efectiv pentru retrageri de la bancomat sau plati la comerciant.  Romanului ii place sa aiba cel putin un card in portofel, dar prefera sa-si retraga integral salariul de la bancomat pentru a plati ulterior cumparaturile cu numerar, scrie Adevarul.