De ce n-a fost umflata salteaua care ar fi putut sa atenueze caderea femeii care a sarit de pe bloc dupa 35 de ore; Armata isi numara soldatii. Ce amenda primesti daca nu mergi la Centrul Militar; Parteneriatul civil ar scapa romanii de dominatia Biserici

24.05.2015 13:26

A cazut in gol dupa 35 de ore de amenintari. Mama care intrase in depresie dupa moartea fiicei si-a pus capat zilelor. Dupa 35 de ore petrecute pe acoperisul unui bloc de opt etaje de pe Calea Victoriei, o femeie a decis sa isi puna capat zilelor. Reprezentantii Ambulantei Bucuresti au declarat, pentru Adevarul, ca pompierii ISU Bucuresti nu au in dotare plase si perne cu care sa atenueze caderea celor care se arunca in gol. In cele din urma, autoritatile au adus o perna gonflabila, special pentru acest caz, tocmai din Arges. Insa inainte ca pompierii sa apuce sa umfle perna, femeia s-a aruncat de pe bloc."In momentul in care ne pregateam sa o umflam, echipa de negociatori a spus sa incetam orice demers pentru ca femeia incepuse sa se agite", sustin reprezentantii ISU, potrivit Stirile ProTV.

Deutsche Welle: Un fost ministru prezinta dovezi: Republica Moldova este un stat captiv, cu institutii in coma. Fostul ministru de Finante al Republicii Moldova, Veaceslav Negruta, a deconspirat joi seara, in cadrul unei emisiuni televizate la "TV7", o schema de furt major din rezervelor valutare ale statului, prin intermediul a trei banci comerciale. El a oferit detalii socante noi in dosarul miliardului de dolari jefuit, care denota ca institutiile statului au stiut ca se fura, dar nu au intervenit in nici un fel.Mai grav, Negruta a lasat sa se inteleaga ca la ora actuala s-ar mai fura inca 10,5 miliarde de lei moldovenesti din rezervele Bancii Nationale a Moldovei (BNM), dupa aceeasi schema, de catre aceleasi persoane, prin intermediul a doua hotarari secrete ale Guvernului actual, relateaza Deutsche Welle.

Interviu Digi24 Infernul de pe "Acoperisul lumii", povestit de Alex Gavan. A fost in Nepal cand s-a produs cutremurul. A iesit din infern si acum e convins de doua lucruri: Everestul a devenit o afacere, o chestiune pur comerciala. Si mai toti cei care se aventureaza pe "Acoperisul lumii" sunt amatori pentru care o situatie de urgenta poate fi un dezastru. Un interviu cu Alex Gavan, alpinistul roman surprins pe Everest de cutremurul devastator din Nepal. Vezi interviul pe Digi24.

Parteneriatul civil ar scapa romanii de dominatia Bisericii. E vineri si te duci la mare cu prietena, cu care esti cuplat de patru ani, pentru minivacanta de Rusalii. Ati plecat tarziu din Bucuresti, ca ea a avut de lucru la corporatie. Deodata, un bou intra in voi de pe contrasens. Te trezesti la Spitalul Clinic Judetean Constanta. Tu esti bine, ai doar cateva contuzii, dar ea e dusa cu targa intr-o alta sala. Vrei sa vezi daca e bine, dar te opreste doctorul. Iti spune ca nu poti sa intri dupa ea, ca nu esti sotul sau fratele ei, adica nu esti apartinator. Urmeaza cateva ore de Iad, in care o sa astepti sa-i vina parintii ca sa afli ceva despre starea ei, si-n care ea o sa fie la fel de febrila ca nu stie ce ti s-a intamplat. N-ar fi trebuit sa aveti o optiune prin care sa stati impreuna la spital in astfel de situatii? Una care sa nu fie atat de complicata ca o casatorie? Din genul asta de situatie s-a nascut nevoia de parteneriat civil in tarile civilizate din Occident. Citeste articolul integral pe Vice.

Armata isi numara soldatii. Ce amenda primesti daca nu mergi la Centrul Militar. Ministerul Apararii Nationale deruleaza in Bucuresti, in aceste zile, o actiune de verificare a militarilor in rezerva. Sunt actualizate datele personale ale rezervistilor si sunt verificate actele personale - cartea de identitate si livretul militar. Operatiunea se face prin convocarea rezervistilor la Centrele Militare de care apartin, acestia primind ordine scrise de chemare "pentru clarificarea situatiei militare", scrie Romania Libera.

Ce face toata ziua Crin Antonescu si de ce a disparut total de pe scena politica. Fostul sef al liberalilor asteapta sa i se termine mandatul de senator pentru a iesi din politica. Este deja absent din Parlament si colegiul sau electoral de multe luni de zile. Desi invitat de onoare al evenimentul PNL de aniversare a 140 deanidelainfiintarea partidului, de la Opera Romana, a fost presedintele Klaus Iohannis, toti ochii au fost indreptati marti seara inspre fostul sef al liberalilor, Crin Antonescu. A fost una din putinele aparitii publice ale acestuia, altadata cu prezente savuroase si numeroase. De altfel, Antonescu s-a lasat cu greu convins sa participe la eveniment, confirmand participarea tarziu, potrivit unor surse liberale citate de Evenimentul Zilei.

De ce n-a fost umflata salteaua care ar fi putut sa atenueze caderea femeii care a sarit de pe bloc dupa 35 de ore. Dupa mai bine de 35 de ore de stat pe terasa blocului, Elena, o femeie care suferea de depresie, a cazut in gol sub privirile echipajele de pompieri, salvare si politie. Desi in dotarea pompierilor din Bucuresti nu exista plase si saltele care sa atenueze impactul celor care cad in gol, astazi a fost adusa o saltea uriasa care ar fi trebuit montata in locul in care a cazut femeia. Cu toate acestea, salteau gonflabila n-a mai fost umflata. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti au explicat, pentru "Adevarul", de ce nu a fost umflata perna enorma care a fost adusa tocmai din doatarea pompierilor din Arges. "In momentul in care ne pregateam sa o umflam, echipa de negociatori a spus sa incetam orice demers pentru ca femeia incepuse sa se agite", sustin reprezentantii ISU, citati de Adevarul.ro.

Comentariu Deutsche Welle: Summitul de la Riga, sfarsitul sperantelor. Summitul de la Riga dintre UE si tarile Parteneriatului Estic a trebuit sa se incheie dezamagitor. Asta pentru ca Rusia lasa blocului comunitar foarte putin spatiu de manevra, observa Barbara Wesel. Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si-a asumat sarcina de a spune deschis ceea ce cancelara germana Angela Merkel a evitat din rasputeri: el a vorbit direct despre oaspetele de piatra de la summitul din Riga, i-a pronuntat numele si l-a gasit de-a dreptul urat - este vorba de Rusia si implicit de presedintele rus Vladimir Putin. Despre "deficientele sale, pe care le-ar compensa prin tactici distructive, agresive si hartuitoare fata de tarile vecine". Politicianul polonez a tematizat astfel conflictul care a inghetat practic acest summit cu Parteneriatul Estic al UE. Integral pe Deutsche Welle.

Reportaj Romania Libera: Un subiect tabu: hartuirile prin care trec elevii homosexuali din liceele romanesti. Tinerii homosexuali din liceele romanesti sunt, de foarte multe ori, expusi hartuirilor, intimidarilor si umilirilor sistematice. Cea mai mare problema cu care se confrunta elevii LGBT este generata tocmai de existenta prejudecatilor cu privire la homosexualitate. In acest context, cei mai multi tineri se tem sa vorbeasca public despre identitatea lor, despre orientarea lor sexuala si risca sa cada prada depresiei, anxietatii sau suicidului.Asumarea identitatii, primul pas catre diversitate Patricia este eleva in clasa a XI-a, la un liceu din Bucuresti. Ea se numara printre putinele tinere care au curajul sa spuna public ca sunt lesbiene. Restul reportajului, pe Romania Libera.

sursa:hotnews