- Alexandru Gheorghe pentru HotNews.ro: Pana acum "am incercat o reincadrare amiabila in armata, ministrul Dusa a refuzat, si atunci domnul senator mi-a propus sa fiu consilierul dansului".
- Cristiana Anghel pentru HotNews.ro: Adrian Sobaru "probabil ca este si el dezamagit, dar la el dezamagirea este si mai mare pentru ca nu a avut sansa sa il roage cineva, cum m-a rugat pe mine, sa mearga pe listele unui partid".
- "Eu nu il vad pe domnul Sobaru un om bataios. Eu sunt genul de buldog, si latru, si ma reped, si cand bag coltii in beregata cuiva nu dau drumul pana cand respectivul nu mai misca. Cam asa sunt. Dumnealui este, din punctul meu de vedere, al temperamentului, o fetita de pension".
- Despre "stegarul dac" Cezar Avramuta: "A pierdut casa, a fost scoasa la licitatie cu 150.000 de euro cand ea valora 800.000. Ne cunoastem de pe Facebook si ne-am cunoscut la plimbarile la Cotroceni. Un om extraordinar si devotat".
- Alexandru Gheorghe pentru HotNews.ro despre Adrian Sobaru: "Ii pot intelege dezamagirea, doar ca provenind din sisteme de formatie diferita eu nu pot si nu vreau sa recurg nici la parasirea tarii, nici la gesturi de un asemenea extremism ca al dansului. Nu il condamn, dimpotriva, dar nu pot nici sa imi permit sa plec din tara, si nici sa ma sinucid degeaba".
- Adrian Sobaru: "Plecarea noastra e batuta in cuie. (...) Sotia mea e speriata, iar copiii fac ceea ce trebuie sa faca: sa asculte de parinti. Imi pare rau ca gestul meu nu a facut altceva decat sa schimbe unii politicieni cu altii" (Libertatea)
Alexandru Gheorghe, locotenentul trecut in rezerva si angajat consilier de un senator PSD
Contactat de HotNews.ro, Alexandru Gheorghe a declarat ca in prezent este consilier la cabinetul senatorial al social-democratului Valer Marian, dupa ce ministrul de Interne a refuzat o reincadrare amiabila in armata. Vezi mai jos declaratiile lui Alexandru Gheorghe pentru HotNews.ro:
Rep: Care este parerea dvs. referitor la evolutia politica, la evolutia guvernului din ianuarie 2012 si pana acum?
Alexandru Gheorghe: Evolutia politica. Eu sincer am din conformatie o mare reticenta a discuta politica si chiar daca sunt consilierul unui senator nu inseamna ca am intrat in politica. Daca eu am o idee de transmis este: romanii sa judece prin prisma gandirii lor ceea ce s-a promis si ceea ce s-a facut pana acum si cata dreptate s-a facut asa cum spunea acel vestit slogan: Dreptate pana la capat. Incepand cu cazul Sobaru, cazul meu si au mai fost oameni care au riscat.
Rep: Deci sunteti sa inteleg dezamagit?
Alexandru Gheorghe: Eu personal?
Rep: Da.
Alexandru Gheorghe: Nu, personal nu sunt dezamagit.
Rep: S-a intamplat ceea ce scontati sa se intample, ceea ce estimati?
Alexandru Gheorghe: Eu am estimat sau am scontat sa se intample o schimbare de mentalitate la clasa politica care atunci, in 2012, isi permitea sa faca oamenii "viermi", "mahala imputita" sau "inepta" cum spunea Baconschi. Deci asta am sperat eu, sa trag un semnal de alarma ca politicienii sa isi schimbe un pic mentalitatea prin care se raporteaza la omul de rand pe care ar trebui sa il reprezinte. Acum, daca aceasta mentalitate s-a schimbat sau nu - nu ne putem da seama intr-un an de zile sau in 3-4 luni de la alegeri. Vom vedea in timp.
Rep: Dvs. consilierul cui sunteti, in momentul asta?
Alexandru Gheorghe: Consilierul domnului senator Valer Marian, de la PSD, senator de Satu Mare, membru in comisia de sesizari, abuzuri, petitii.
Rep: De cand sunteti consilierul dumnealui?
Alexandru Gheorghe: De la 1 martie, pentru ca pana atunci am incercat o reincadrare amiabila in armata, ministrul Dusa a refuzat, si atunci domnul senator mi-a propus sa fiu consilierul dansului.
Rep: Dvs. ce veti face din acest post?
Alexandru Gheorghe: Ceea ce face un consilier pe probleme de aparare nationala. In momentul in care domnul senator vrea sa stie anumite lucruri despre sistemul militar sau despre anumite lucruri din sistemul militar, eu il pot consilia zic eu destul de bine sau foarte bine in unele domenii. Exista un domeniu in care pot sa spun cu mana pe inima ca am o larga experienta, si anume formarea ofiterilor in activitate - pot sa povestesc foarte multe lucruri.
Rep: De unde va desfasurati activitatea?
Alexandru Gheorghe: Unde solicita domnul senator, ori la biroul din Bucuresti, ori la biroul din Satu-Mare.
Rep: Care este parerea dvs. referitor la situatia altor persoane emblematice pentru miscarile de la inceputul anului trecut? Si aici ma refer la Adrian Sobaru care s-a aruncat de la balcon in Parlament, in 2010, iar acum anunta ca pleaca din tara, dezamagit ca gestul sau "nu a facut altceva decat sa schimbe unii politicieni cu altii".
Alexandru Gheorghe: Ii pot intelege dezamagirea, doar ca provenind din sisteme de formatie diferita eu nu pot si nu vreau sa recurg nici la parasirea tarii, nici la gesturi de un asemenea extremism ca al dansului. Nu il condamn, dimpotriva, dar nu pot nici sa imi permit sa plec din tara, si nici sa ma sinucid degeaba. Il apreciez din tot sufletul, la momentul respectiv a fost un erou si este si va ramane, dar modul in care este tratat spune totul despre ceea ce s-a schimbat in tara asta.
Rep: Deci si dvs. sunteti de parerea ca gestul lui a fost "degeaba"?
Alexandru Gheorghe: Pentru el si pentru sufletul lui cu siguranta nu a fost degeaba, dar pentru mersul general al lucrurilor probabil se poate spune ca a fost degeaba.
Rep: Un alt caz a fost cel al invatatoarei Cristiana Anghel care a intrat in greva foamei pe data de 26 august 2010 pentru 70 de zile, iar in prezent este in Parlament, unde a castigat la alegerile din 9 decembrie 2012 un loc de senator din partea PC. Cum comentati?
Alexandru Gheorghe: Chiar astazi [19 martie - n.red.] m-am vazut cu dansa, pastram legatura. Dansa este legata sufleteste de cariera de ofiter pentru ca sotul dansei a fost ofiter, acum este in rezerva. La fel: tot respectul, ma inclin in fata dansei, stie acest lucru. A fost un model pentru mine pentru ca daca am zis ca un civil poate sa lupte pana la pierderea vietii, atunci si un militar trebuie sa faca la fel.
Rep: Iar gestul dumneaei de a intra in Parlament vi se pare...
Alexandru Gheorghe: mi se pare total normal si felicitari pentru ca a reusit. Poate din postura aceea si cu siguranta din aceasta postura poate sa faca mult mai multe decat dintr-o postura de simplu invatator.
Rep: Mai este Cezar Avramuta, cunoscut ca stegarul dac pentru prezenta constanta la protestele din ianuarie 2012.
Alexandru Gheorghe: Nu comentez despre Cezar Avramuta nimic.
Rep: De ce?
Alexandru Gheorghe: Pentru ca nu comentez.
Rep: Aveti o relatie cu dumnealui...
Alexandru Gheorghe: Nu am nicio relatie cu dumnealui, cunosc prea bine situatia si alte lucruri si nu comentez.
- Cine este senatorul Valer Marian
In ianuarie 2012, tot el a agresat o ziarista in Satu Mare. Potrivit Gandul, Valer Marian a imbrancit o jurnalista de la un cotidian din localitate si i s-a adresat cu urmatoarele cuvinte: "Du-te la ma-ta la casa (...) V-a venit matusa? Vrei sa vin sa te iau de urechi? Fato, n-ai fost invitata la conferinta de presa, te rog sa pleci. N-ai fost invitata la conferinta de presa. Te rog sa parasesti perimetrul, sa nu chem Politia. Te rog sa treci pe trotuar. Pe trotuar e locul tau, acolo".
In luna februarie, intr-o declaratie postata pe site-ul oficial al PSD, senatorul a sustinut ca Statele Unite ale Americii ii "umilesc" pe romani pentru ca le impun vize, nu acorda Romaniei "ajutoare substantiale" si ne "acapareaza resursele", scrie Bursa, care il citeaza pe Valer Marian spunand ca "nu voi fi sluga Americii".
- Ce s-a intamplat cu Alexandru Gheorghe din ianuarie 2012 pana in prezent
In urma gestului sau, Gheorghe Alexandru a fost gasit vinovat de catre Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana de mai multe fapte. Astfel, s-a stabilit ca participarea sa, in 23 ianuarie, la mitingul din Piata Universitatii, este fapta interzisa de regulile militare. Consiliul de judecata a propus trecerea in rezerva a acestuia, hotararea fiind luata in unanimitate (Sursa). La sfarsitul lunii februarie 2012, Gheorghe Alexandru a fost trecut in rezerva printr-un ordin semnat de ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea.
In aprilie 2012, locotenentul in rezerva Alexandru Gheorghe a anuntat ca va candida ca independent la functia de primar al municipiului Sibiu, pe lista Partidului National Democrat Crestin (Sursa). In alegeri a obtinut 371 de voturi din 67.954 de voturi valabil exprimate in municipiul Sibiu, avand un procent de 0,54 la suta din voturile exprimate, scrie Adevarul.
In noiembrie 2012, lansarea candidatilor USL pentru colegiile din Bucuresti la alegerile parlamentare a fost "tulburata" de un incident. Un grup de protestatari care a fost in Piata Universitatii la manifestatiile din ianuarie 2012 a scandat in timpul discursului presedintelui UNPR, Gabriel Oprea, acuzandu-l ca este responsabil de faptul ca locotenentul Alexandru Gheorghe, prezent la manifestatiile din iarna, a fost dat afara din armata (Sursa).
In februarie 2013, Alexandru Gheorghe a scris pe contul sau de Facebook ca s-a intalnit, vara trecuta, cu ministrul Apararii care i-ar fi spus sa faca un raport de reincadrare. De atunci, tanarul sustine ca este purtat pe drumuri, desi doreste sa se reintoarca in armata (Sursa).
Cristiana Anghel - de la greva foamei pentru salariile profesorilor la postul de parlamentar USL
Rep: Care este parerea dvs. referitor la evolutia politica, la evolutia guvernului din ianuarie 2012 si pana acum?
Cristina Anghel: Nu pot sa spun din punctul altora de vedere, deci nu vorbesc ca politician acum, vorbesc din punctul de vedere al Cristianei Anghel. Eu sunt foarte dezamagita.
Rep: De ce anume?
Cristina Anghel: Pai ma dezamageste ca in campania electorala s-au spus niste lucruri si acum facem exact invers si eu sunt om cu frica lui Dummnezeu si spun ca nu trebuia sa mintim si sa denaturam lucrurile pentru ca oricum PDL nu ar mai fi fost votat. Oamenii oricum tot pe noi ne-ar fi votat. Ar fi trebuit sa le spunem exact la ce sa se astepte, asta este o mare problema.
Rep: Care sunt minciunile care va nemultumesc cel mai tare?
Cristina Anghel: Ma dor taxele si impozitele. Am luptat cu dintii si am zis ca nu e adevarat, minte PDL in campania electorala, iar eu am constiinta curata in fata lui Dumnezeu ca am combatut chiar spunand ca nu este adevarat. Si ia uite, marim. Astazi [19 martie - n.red.], de exemplu, eu la legea asta cu impozitarea persoanelor fizice din agricultura m-am abtinut. Cum sa votez eu sa-i iei impozit omului care are 3 vaci in curte? Omul pe a treia o va omori si nu va plati. Dar poate ca singurul lui mijloc de a trai o reprezinta cresterea celor 3 vaci. Chiar nu se poate si asta am spus in plen: taranul nostru roman saracul se culca seara nemancat ca nu cumva sa ramana dator. Si dimineata se trezeste tot dator. Eu inteleg ca nu sunt bani, eu inteleg ca anul asta este unul cumplit, eu inteleg ca de fapt noi trebuie sa reparam ce s-a stricat in ultimii 3-4 ani, ca s-au si furat, ca se si arunca bani in diferite domenii, eu inteleg ca este evaziune fiscala si coruptie. Eu le inteleg pe toate, dar nimeni nu ma obliga sa mint. Eu daca as fi fost acum simplu cetatean, as fi apreciat sa mi se spuna verde in fata: domnilor, asta este situatia, noi suntem bine intentionati, tragem un an, doi, dar peste doi ani am scos-o la capat. Mie asa mi se pare corect.
Rep: Dar acum sunteti parlamentar. Ce faceti din aceasta pozitie?
Cristina Anghel: Pai ce fac: nu votez o lege daca consider ca face rau populatiei si ii incalca drepturile si ma voi stradui sa fac initiative legislative si sa fac lobby in asa fel incat sa gasesc oameni si din partea puterii, si din partea opozitiei care sa le voteze. Fac interpelari, fac declaratii politice, stau si miercurea si joia in Senat, eu nu plec de marti dupa-amiaza. Stau si citesc, cum a fost azi-noapte pentru declaratia politica pe Monitorul Oficial, am citit zeci de pagini pana la ora 2, m-am sculat la ora 6, la ora 8 eram deja in Senat, deci am facut lucrurile si o fac cu draga inima si cu sufletul usor in ideea in care eu stiu ce inseamna sa fii cetatean si sa cauti disperat un monitor oficial sau o lege.
Rep: Care este parerea dvs. referitor la situatia altor persoane emblematice pentru miscarile de la inceputul anului trecut? Si aici ma refer la Adrian Sobaru care s-a aruncat de la balcon in Parlament, in 2010, iar acum anunta ca pleaca din tara, dezamagit ca gestul sau "nu a facut altceva decat sa schimbe unii politicieni cu altii".
Cristina Anghel: Probabil ca este si el dezamagit, dar la el dezamagirea este si mai mare pentru ca nu a avut sansa sa il roage cineva, cum m-a rugat pe mine, sa mearga pe listele unui partid. Pentru ca individual, independent, este foarte greu. Ii trebuia o suma mare de bani la inceput, o lista de semnaturi, plus faptul ca alegerile, eu acum le-am vazut, constitutie o intreaga masinarie, oameni care sa mearga in teritoriu. Deci nu poti singur si voluntari, sincer, nu gasesti. Indiferent de cat ar zice unii ca tin la tine, romanul este cu capra vecinului, lasa mai ca uite de aia s-a aruncat, ca sa faca el... Dar romanul nu stie neaparat necazurile omului respectiv si faptul ca are copilul asa cum il are si ca oricine ar da orice si ar face pentru copil.
Rep: Considerati ca o sansa pentru el ar fi fost intrarea in alegeri de pe listele unui partid?
Cristina Anghel: O sansa pentru psihicul si moralul lui, dar altfel nu cred ca ar fi fost o sansa. Deci eu nu il vad pe domnul Sobaru un om bataios. Eu sunt genul de buldog, si latru, si ma reped, si cand bag coltii in beregata cuiva nu dau drumul pana cand respectivul nu mai misca. Cam asa sunt. Dumnealui este, din punctul meu de vedere, al temperamentului, o fetita de pension, desi dumnealui este barbat si eu femeie. Deci nu este o critica, e un suflet prea sensibil, are un suflet de copil si de femeie intr-un trup de barbat. Asta e marele dumnealui ghinion.
Rep: Mai este Cezar Avramuta, cunoscut ca stegarul dac.
Cristina Anghel: O, Doamne, ce drag imi este omul acela. A pierdut casa, a fost scoasa la licitatie cu 150.000 de euro cand ea valora 800.000. Ne cunoastem de pe Facebook si ne-am cunoscut la plimbarile la Cotroceni. Un om extraordinar si devotat. Va dati seama ca a fost la toate actiunile fara niciun ban. Ce ar fi putut sa faca un om ca asta intr-un partid?
Rep: El a declarat ca este membru PNL de doi ani si a fost si premiat de PNL in februarie.
Cristina Anghel: Intr-un partid nu membru de oricare. Deci sa fi fost undeva in fata. E treaba PNL, eu nu sunt pnl-ista, dar oameni ca acestia trebuie promovati si trebuie pusi in fata pentru ca sunt iubiti de populatie. Eu inca merg cu trenul, nu mi-e teama pentru ca stiu ca nu ma trage nimeni de maneca.
Rep: Este exemplul locotenentului in rezerva Alexandru Gheorghe care si-a facut aparitia, in ianuarie 2012, imbracat in uniforma militara, in Piata Universitatii din Bucuresti.
Cristina Anghel: Saracul de el, astazi [19 martie - n.red.] am vorbit, in sfarsit a fost angajat consilier la cabinetul unui domn parlamentar de la PSD. Deci are o sansa macar sa isi castige o paine cinstita. Nu e o paine alba, este neagra, dar uneori taratele fac bine. Normal ar fi fost sa se faca ceva nu pentru el, neaparat, pentru ca la momentul respectiv eu am spus ca armata e armata si daca fiecare ar face ce vrea razboaiele nu ar mai fi castigate. Dar la el putea sa se faca ceva, totusi, si sa fie reangajat. Putea sa fie pedepsit administrativ cumva, sa nu i se dea voie sa treaca de la un grad la altul, un an, doi trei. Dar probabil ca nu au vrut sa stimuleze astfel de lucruri in armata, pentru ca armata totusi e armata.
- Despre Cristiana Anghel
Pe 16 octombrie 2010, la Congresul PSD, profesoara Cristina Anghel - aflata la acea vreme in greva foamei de aproape doua luni - este aplaudata in picioare de social-democrati, la indemnul lui Victor Ponta (Sursa).
Pe 1 noiembrie 2010 a anuntat ca renunta la greva foamei, iar pe 22 noiembrie 2010 a fost externata de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Bucuresti, spunand ca a fost "ca un ghimpe pentru cei pe care ii critica" si ca gestul ei nu va ramane fara ecou. Ea a adaugat ca nu vrea sa intre in nicio organizatie sindicala si nici in vreun partid politic, dar va continua sa protesteze "vehement" (Sursa).
In octombrie 2012 presedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, anunta ca invatatoarea Cristiana Anghel va candida la alegerile parlamentare pe listele Uniunii Social Liberale, pe locurile rezervate Partidului Conservator. (Sursa). "O persoana cu forta morala si responsabilitatea civica a doamnei invatatoare Cristiana Anghel va oferi o necesara lectie de responsabilitate si va demonstra ca bancile Parlamentului sunt pentru muncit, pentru construit, pentru gandit, nu pentru dormit", a declarat atunci presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.
La alegerile din 9 decembrie 2012, invatatoarea Cristiana Anghel de la Caracal a obtinut un mandat de senator in colegiul 1 din Dolj cu 56,82% din voturi, reusind sa-l surclaseze pe contracandidatul sau, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon (Sursa).
Declaratia acesteia de avere depusa in 2012 a aratat ca Anghel a fost platita de postul Antena 3 cu 13.613 lei in 2011, unde a fost invitata, in cadrul emisiunilor, in mai multe randuri. Potrivit declaratiei de avere, familia Anghel mai avea un apartament in Caracal si un autoturism Audi A4. Ca sursa de venit, Cristiana Anghel a precizat si salariul de profesor itinerant la Scoala cu clasele I-VIII din Caracal pe anul 2011: 17.388 lei (Sursa).
Cristiana Anghel a sustinut, la Romania TV, ca banii trecuti in declaratia de avere ca fiind drepturi de autor ar reprezenta cheltuielile facute cu drumul din Caracal pana in Bucuresti pentru a participa la emisiunile de televiziune. "Eu daca veneam astazi la dvs in emisiune imi plateati biletul, dus-intors, asa cum faceati de obicei?", a intrebat-o profesoara-grevista pe moderatoarea emisiunii.
Cristiana Anghel a sustinut ca un drum cu trenul dus-intors pe ruta Caracal Bucuresti o costa aproximativ un milion de lei. "La Antena 3 s-a considerat ca trebuie sa existe un document, un contract, pentru ca aveau destul probleme", a argumentat ea, sustinand ca de la Romania TV primea "banii pe bilet in mana". "Drepturile de autor sunt si returnarea banilor pe drumurile facute", a mai spus aceasta pe 6 noiembrie 2012.
Adrian Sobaru: "Gata, plec din tara"
In urma cu aproape o saptamana, Adrian Sobaru a declarat pentru ziarul Libertatea ca a decis sa plece din Romania. "Plecarea noastra e batuta in cuie. Eu am hotarat asta mai demult, dar am asteptat momentul. Nu mai e cale de intors", a declarat acesta, precizand ca vrea sa plece cat mai departe de Romania, in Australia sau in Noua Zeelanda. "Vreau sa nu simt dorul de casa. Sotia mea e speriata, iar copiii fac ceea ce trebuie sa faca: sa asculte de parinti. Imi pare rau ca gestul meu nu a facut altceva decat sa schimbe unii politicieni cu altii", a explicat Sobaru (Sursa).
Adrian Sobaru s-a aruncat de la balcon in Parlament, pe 23 decembrie 2010, in timpul unui discurs sustinut de premierul de la acea vreme Emil Boc. Angajatul TVR care purta un tricou cu mesajul "Ne-ati ucis viitorul" s-a urcat in picioare pe balustrada de la balcon si s-a aruncat, lovindu-se de doua banci din plen. In momentul in care s-a aruncat, acesta a strigat: "Ati luat painea de la gura copiilor mei, ne-ati ucis viitorul copiilor nostri!". Un echipaj SMURD si ISU i-au acordat imediat primul ajutor. (Sursa)
Colegii sai spuneau la acea vreme ca unul dintre copiii lui Adrian Sobaru are probleme de sanatate, sotia sa era casnica, iar majoritatea salariului era cheltuit pentru tratamentul si psihologul copilului. Potrivit declaratiilor colegilor sai, unul dintre copii este autist. Copilul facea patru sedinte de terapie pe saptamana, iar o sedinta costa 2,5 milioane de lei (Sursa). Sotia sa primea o indemnizatie de insotitor de 550 de lei, care a fost redusa cu 25% in urma masurilor de austeritate luate de guvern.
Imaginile cu Sobaru care s-a aruncat de la un balcon al Parlamentului Romaniei, in timpul discursului premierului de atunci Emil Boc, au facut inconjurul presei internationale. Vezi aici ce scria presa straina pe 24 decembrie 2010
Pe 5 februarie 2011 conducerile PSD, PNL si PC au semnat formarea Uniunii Social Liberale. Dupa semnarea protocolului de infiintare a USL, Victor Ponta a declarat ca momentul decisiv care a dus la constituirea USL a fost momentul in care Adrian Sobaru, un electrician de la TVR, s-a aruncat de la balconul Parlamentului in timpul unui discurs tinut de premierul de atunci Emil Boc (Sursa).
Liderul sindicatului Spiru Haret, Marius Nistor, pe 16 martie: Mi-a fost rusine la miting cand am urcat pe scena cu Adrian Sobaru, iar bucurestenii s-au inghesuit in cafenele si n-au venit la miting
Pe 16 martie 2011, sindicatele si opozitia au organizat un miting in Piata Constitutiei la care anuntasera 50.000 de participanti. Manifestatia a reunit aproximativ 8.000 de oameni si s-a terminat cu doua ore mai devreme decat era programat. Liderul sindicatului Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat atunci ca se simte extrem de rusinat de comportamentul bucurestenilor, care "s-au inghesuit in cafenele", dar nu s-au dus la miting.
"Mi-a fost rusine la miting cand am urcat pe scena cu Adrian Sobaru, mi-a fost rusine ca bucurestenii s-au inghesuit in cafenele, la shopping, la o cana de cafea promotionala in Piata Unjiversitatii, la galetile portocalii decat sa vina la miting", a declarat Marius Nistor (Sursa).
Der Spiegel, mai 2011: Sobaru spune ca nu isi poate imagina cum ar fi sa emigreze, cel putin nu acum
Adrian Sobaru s-a intors la locul de munca de la postul de televiziune, dar viata lui s-a schimbat dramatic, intr-un mod ciudat, scria Der Spiegel intr-un reportaj realizat in luna mai 2011. Sobaru a strigat cuvantul "Libertate!" inainte de a sari. Ce inseamna libertatea? "Nu stiu ce este", spune el.
Pentru multi romani, libertatea inseamna sa emigreze. Aceasta a fost si opinia fratelui lui Sobaru, care s-a mutat in Canada impreuna cu sotia sa, atunci cand a realizat ca salariile lor nu sunt suficiente pentru a supravietui in Romania. Sobaru spune ca nu isi poate imagina cum ar fi sa emigreze, cel putin nu acum, scria atunci Der Spiegel (Sursa).
In iunie 2011, Politistii din Capitala au finalizat dosarul deschis in urma accidentului din decembrie 2010, concluzionand ca nu a fost accident de munca. (Sursa)
Adrian Sobaru primeste propunerea de a candida din partea USL la alegerile din decembrie 2012
In noiembrie 2012, Sobaru declara pentru Libertatea: "M-am aruncat in cap degeaba! Am crezut ca pot schimba ceva, dar ideea e ca acum traiesc mai rau decat atunci".
"Adrian Sobaru spune ca a fost atras, la un moment dat, de ideile USL. Intr-o emisiune, un membru al Uniunii l-a propus, acum ceva timp, drept candidat pentru alegerile din 9 decembrie. Sperantele lui Sobaru cresteau cu cat politicienii se bateau sa-l aiba pe liste. Chiar si premierul Victor Ponta a intervenit in acea emisiune si a spus ca angajatul TVR 'are oricand un loc pe listele USL'. Promisiunea de a-l inscrie printre candidatii USL s-a naruit imediat dupa interventia lui Victor Ponta. 'Daca n-ai bani, nimeni nu te tine intr-un partid', a tras concluzia Sobaru, care a renuntat la candidatura dupa ce si-a dat seama ca n-are sustinere din partea celor care i-au promis ca-l ajuta" - scria pe 19 noiembrie 2012 Libertatea (Sursa).
Cezar Avramuta, stegarul dac cu carnet de partid de doi ani
Cezar Avramuta este unul dintre protestatarii "cu vechime" din Piata Universitatii, remarcandu-se prin prezenta constanta la mitingurile din ianuarie 2012 unde flutura steagul Romaniei. Printre cele mai recente proteste la care a luat parte se numara cel din 26 februarie 2013, din fata CSM. In acea zi, judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica au fost revocati din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca urmare a solicitarilor trimise de catre adunarile generale ale instantelor din tara - o premiera pentru justitia din Romania (Sursa).
In timpul dezbaterilor din sedinta, in fata sediului CSM, un grup de oameni a protestat si a cerut revocarea lui Danilet si a lui Ghica. Liderul protestului ar fi fost Cezar Avramuta, scria Romania Libera.
"Protestatar pur-sange: Cezar Avramuta continua sa fluture tricolorul in Piata Universitatii!", anunta Antena 1 in ianuarie 2013.
In februarie 2013, Cezar Avramuta a fost premiat la Gala Tineretului Liberal pentru apararea valorilor democratice. Prezent la Congresul PNL din 22-23 februarie, Avramuta a declarat pentru B1 TV ca este membru PNL de doi ani. "Eu sunt membru PNL de doi ani legal, adica cu buletin cum ar veni. Dar sunt membru PNL dintotdeauna, iar tot ce face omul e politica. Tot ce facem este politica", a sustinut acesta (Sursa).
"Stegarul dac, Avramuta, intra in greva foamei la Cotroceni" pentru 30 de zile, scrie DCNews.ro. Potrivit publicatiei, Cezar Avramuta sustine ca va face greva foamei din cauza nelegalitatii pe care Institutiile Statului - CCR, CSM, Parlament, Servicii Secrete, Parchete - le comit in contra poporului roman.
El ar fi alcatuit si o lista cu motivele care l-au adus la greva foamei:
- refuzul lui "Traian cel Mincinos" de a pleca de la Cotroceni dupa referendumul din vara
- parlamentul impotent care nu poate opri abuzurile si ilegalitatile
- mizeria morala din CSM si CCR si Parchete
- pozitia Grupului de Dialog Social, in special a "inteligentilor" Liiceanu, Plesu si Patapievici, "autorii morali ai jefuirii Romaniei de catre mafia portocalie" (Sursa)