Ce are de ascuns Ponta in dosarul Referendumului; DW: Militienii transnistreni rapesc cetateni moldoveni, apoi storc bani de la rudele acestora; De ce vrea statul sa interzica exportul de lemn

17.05.2015 14:48

Ce are de ascuns Ponta in dosarul Referendumului. Redam un articol publicat de Romania libera in martie 2015. Cititi mai jos lista tuturor faptelor pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat la inchisoare. Premierul Victor Ponta l-a aparat pe Liviu Dragnea in fata instantei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde vicepremierul PSD este judecat in dosarul fraudelor la referendumul din 2012 de demitere a presedintelui de atunci, Traian Basescu. Martor al apararii lui Dragnea a fost miercuri si ministrul Apararii, Mircea Dusa. Declaratiile date in fata instantei de catre Ponta si Dusa au contrazis sustinerile lui Liviu Dragnea. Atat Ponta, cat si Dusa au declarat in fata instantei ca mesajele trimise alegatorilor in ziua votului erau concepute de "echipe de creatie". Ponta nu a dat nume ale membrilor "echipei de creatie", sustinand ca nu mai tine minte. Nu tinea minte nici daca Liviu Dragnea si-a dat acordul pentru transmiterea mesajelor, dar, a spus el, daca ar fi responsabil al campaniei, ar fi fost de accord cu aceste mesaje.

Scornicesti. Cum s-a transformat orasul lui Nicolae Ceausescu. Ar fi ramas o comuna oarecare daca, in urma cu 97 de ani, acolo nu se nastea Nicolae Ceausescu. Intrarea sa in istorie a fost noroc si blestem deopotriva. La 26 de ani de la caderea comunismului, Scornicestiul e doar umbra unui oras. Fabricile, locurile de munca, privilegiile, toate sunt amintiri. Pana si oamenii s-au dus care incotro, sa-si caute norocul. Costel Nistor are 40 de ani. "Pana acum doi ani, am lucrat pe santier si, in prezent, sunt confectioner", spune el. Inainte de '89, Costel Nistor era de invidiat: era din Scornicesti si avea un loc de munca bine platit. O slujba la stat, desigur. Comunismul a cazut si el a aflat cum e sa lucrezi la patron. Ba pe un santier, ba pe altul, anii au trecut. Timp in care santierele au tot disparut. Integral in digi24.ro.

Falsele argumente PSD in apararea lui Liviu Dragnea. Jumatati de adevar si sofisme. Condamnarea lui Liviu Dragnea la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul fraudarii referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, i-a pus pe jar pe liderii PSD. Acestia i-au luat apararea lui Dragnea, ignorand faptele de care a fost acuzat presedintele executiv al social-democratilor. Primul care a luat atitudine dupa anuntarea verdictului a fost premierul Victor Ponta, care a afirmat ca toate scrutinele de vot de orice tip din Romania trebuie sa aiba un alt specific daca si in viitor se va considera ca este comisa o fapta penala prin indemnarea oamenilor sa vina la vot. Continuarea in Adevarul.ro.

Fascinanta poveste a computerizarii Terrei si a Romaniei. Tehnica de calcul are o istorie de cinci milenii. In Romania, Ceausescu a fost cel care a sprijinit informatizarea. Dar numai la nivel industrial. Primul calculator romanesc incapea intr-un TIR! In 2015, calculatorul a ajuns un obiect la fel de necesar ca periuta de dinti pentru un om civilizat. Copiii il folosesc atat pentru lectii, cat si pentru jocuri. De care jocuri nici adultii nu sunt straini, numai ca ei se folosesc de computer si pentru afaceri, documentare, socializare, plata facturilor sau te miri ce altceva. In urma cu mai bine de jumatate de secol, primele calculatoare aveau o memorie mai mica decat a milionimea parte a unui telefon mobil de azi si incapeau cu greu intr-un tir. Primul joc transpus pe calculator a fost banalul "X si 0". Apoi, au aparut altele, scrie Evz.ro.

DW: Militienii transnistreni rapesc cetateni moldoveni, apoi storc bani de la rudele acestora. S-au inmultit cazurile de rapire a persoanelor din partea dreapta a Nistrului de catre militienii transnistreni. Cei rapiti sunt incarcerati abuziv in puscariile separatiste, iar rudele sunt nevoite sa plateasca pentru ca acestia sa nu fie maltratati. Joi, presa de la Chisinau a raportat un caz cand un tanar de 18 ani tocmai de la Cimislia (localitate situata la aproape 180 km de frontiera administrativa cu regiunea transnistreana) a fost rapit de acasa de asa-zisii militieni transnistreni si plasat in izolatorul de detentie preventiva de la Tiraspol. Alexandru Zubco, jurist al Asociatiei "Promo-Lex", specializata in apararea drepturilor omului din regiunea transnistreana, a comunicat pentru Deutsche Welle ca nu este pentru prima data cand organele represive de la Tiraspol sechestreaza cetateni din partea dreapta a Nistrului.

Pe cine pregateste PSD pentru sefia TVR. Stelian Tanase este la doi pasi de a fi debarcat de la conducerea televiziunii publice, in locul sau PSD urmand sa instaleze un om de casa. Cele mai mari sanse le are Bogdan Stanoevici, urmat de deputatul Madalin Voicu. PSD ii cauta intens inlocuitor lui Stelian Tanase, actualul director al TVR, numit insa in vremea USL la propunerea lui Crin Antonescu. Potrivit unor surse politice, Bogdan Stanoevici, fostul ministru delegat pentru relatia cu romanii din diaspora, pleaca favorit in cursa pentru sefia televiziunii publice. In prezent, Bogdan Stanoevici este secretar de stat in Ministerul Culturii. Un alt nume trecut pe lista scurta a PSD este Madalin Voicu, vicepresedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor. Contactat de "Adevarul", Madalin Voicu a recunoscut ca i s-a propus sa preia sefia TVR.

De ce vrea statul sa interzica exportul de lemn. Un scaun sau un sifonier este de 26 de ori mai valoros decat lemnul din care este facut, iar cheresteaua, de 12 ori mai valoroasa decat busteanul. Astfel de calcule fac autoritatile cand vor sa interzica exporturile de lemn brut din Romania. Una e sa vrei, alta e sa poti, spun insa oamenii de afaceri. Prima piedica ar fi Bruxelles-ul. Si chiar daca Europa nu ar avea nimic impotriva, Romania nu poate prelucra tot ce taie. In Romania se taie anual 27 de milioane de metri cubi de lemne. Din acestia, aproape o treime se taie ilegal din paduri, estimeaza reprezentantii organizatiilor de mediu. In ceea ce priveste cele 19 milioane de metri cubi de lemn cu acte in regula, o parte importanta este folosita pentru incalzire pe timp de iarna - 7 milioane de metri cubi. Restul de 12 milioane ajung in fabricile de prelucrare a lemnului. Jumatate din aceasta cantitate ramane in fabricile din tara. Aici, 1,6 milioane de metri cubi de lemn sunt transformati anual in mobila, iar 4,4 milioane de metri cubi sunt prelucrati pentru a fi folositi in constructii si amenajari, scrie digi24.ro.

sursa:hotnews