Bercea Mondial i-a cerut judecatoarei spaga inapoi; Mitropolia lui IPS Teofan a trecut la faza pe amendat turistii: a pus lacat pe traseul montan "300 de scari", din Slanic Moldova; Top 10 cele mai mari tragedii aviatice din Europa
Bercea Mondial i-a cerut judecatoarei spaga inapoi. Judecatoarea care l-a eliberat de sapte ori pe interlop a returnat o parte din mita de 200.000 de euro. Ea a cumparat si un teren din Slatina, cu pile, de la primaria lui Darius Valcov. Cand si-a dat seama ca nu mai are nicio sansa sa fie achitat, interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a cerut inapoi banii dati judecatoarei Carmen Eugenia Marinescu, presedinta Tribunalului Olt. Intreprinzatoare din fire, sefa Tribunalului a cheltuit spaga de 200.000 de euro pe trei terenuri si o casa de vacanta. La presiunile rudelor lui Sandu Anghel, judecatoarea i-a dat acestuia un teren si o casa din statiunea Baile Olanesti (Valcea). Astfel, ea a returnat jumatate din cei 200.000 de euro primiti in august 2011. Informatia apare in referatul DNA cu propunere de arestare a judecatoarei. "Potrivit cercetarilor, terenul si constructia din Baile Olanesti au fost vandute de Marinescu luliu-Severus, (sotul judecatoarei) prin mandatarul avocat Cismaru Dumitru catre martorii (....), pretul fiind stabilit la suma de 8.000 lei", se arata in documentul procurorilor. Aceste contracte sunt fictive, sustin procurorii, martorii tranzactiei fiind in realitate niste interpusi intre familia judecatoarei si familia lui Bercea Mondial, scrie EVZ.
Mitropolia lui IPS Teofan a trecut la faza pe amendat turistii: a pus lacat pe traseul montan "300 de scari", din Slanic Moldova, si ameninta cu amenzi uriase. Sefii unui ocol silvic bisericesc din Slanic Moldova au montat la intrarea pe celebrul traseu turistic "300 de scari" un panou prin care ameninta cu amenzi pe oricine tranziteaza padurea. Masura Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, condusa de IPS Teofan, i-a scandalizat pe localnici si este considerata de autoritati ca fiind una ilegala. Oficialii Bisericii Ortodoxe Romane au montat mai multe panouri de informare la marginea padurii din statiunea turistica Slanic Moldova care i-a revoltat la culme pe localnici. Potrivit anuntului afisat acum cateva zile, se interzice accesul in padure sub amenintarea unei amenzi situate intre 2.000 si 5.000 de lei. Mitropolia Moldovei si Bucovinei detine in localitatea Slanic Moldova 1544,9 hectare de padure, anunta Adevarul.
Poate supravietui Romania fara termocentrale? Un sfert din capacitatile de productie ale Complexului Energetic Oltenia vor fi inchise in perioada urmatoare, insa nici alte unitati emblematice ale termoenergeticii romanesti, precum CE Hunedoara, nu se simt prea bine. Sistemul energetic nu poate supravietui insa fara termocentrale, in conditiile in care, din 2018, ajutorul de stat pentru acestea nu va mai fi permis. Ce este de facut? Privite drept Cenusareasa energeticii, termocentralele din Romania au un viitor incert. In conditiile in care doar cateva au fost modernizate in ultimii 20 de ani, astfel incat sa produca mai ieftin energia, din 2018 statul isi va lua mana de pe acestea. Ajutorul de stat manifestat inclusiv prin iertarea acestora de datorii nu va mai fi permis la nivelul UE, spune Bogdan Chiritoiu, presedinte al Consiliului Concurentei (CC), informeaza Romania Libera.
Top 10 cele mai mari tragedii aviatice din Europa. Cel mai grav accident a avut loc in Spania: 583 de morti. Cele mai grave accidente aviatice din Europa s-au petrecut intre anii 1977 - 2014, in cel mai recent fiind implicat avionul Malaysia Airlines, prabusit in Ucraina, anul trecut. Cea mai mare tragedia aviatica de pe continent s-a petrecut pe 24 martie 1977, cand doua Boeing-uri 747 s-au ciocnit pe pista in Tenerife. 583 de persoane au murit in incident, iar 61 au supravietuit. Cele doua aeronave apartineau companiilor KLM (Olanda) si Pan Am (SUA), scrie aviation-safety.net. Pe locul doi se afla accidentul aviatic in care a fost implicat un avion DC-10, al companiei Turkish Airlines, prabusit pe 3 martie 1974 in Franta. 346 de persoane au murit in incident, scrie StirileProtv.ro.
DW: Comentariu: Aer de primavara in relatiile germano-elene. Cancelara germana este cel mai important jucator in jocul de poker privind Grecia. Pana acum, a trisat toata lumea, dar acum cartile trebuie din nou amestecate. Merkel si Tsipras sunt cei mai in masura sa o faca, crede Marcel Furstenau. Cine considera ca UE este doar un monstru birocratic, nu are desigur niciun fel de preocupare in ceea ce priveste soarta Greciei. Cine crede ca moneda comuna este o eroare de politica monetara, se roaga ca economia elena sa se prabuseasca si sa traga dupa ea si moneda euro. Astfel vad lucrurile cinicii, egoistii, nationalistii. Ce ar putea sa insemne aceasta pentru intreaga Uniune si pentru fiecare stat membru in parte s-a discutat deja in numeroase scenarii de la inceputul crizei datoriilor, in urma cu mai bine de cinci ani. Este vorba insa doar de speculatii. Nu exista nicio certitudine, anunta Deutsche Welle.
Dezastrul pe care-l lasa in urma lui "Nababul" de la Metrorex. Numit la conducerea companiei printr-un concurs cel putin dubios, Aurel Radu si-a dat demisia dupa ce procurorii ar fi ridicat mai multe dosare din institutie. Anul trecut, "Evenimentul zilei" dezvaluia faptul ca directorul companiei Metrorex a fost numit ilegal in functie. Ieri, acesta si-a dat demisia, dupa ce pocurorii au ridicat mai multe dosare privind achizitiile facute de acesta. Surse din Metrorex au dezvaluit, pentru EVZ, ca au fost controlate si sigilate mai multe birouri din sediul companiei din Palatul CFR. Mai multe birouri din Metrorex au fost sigilate si s-au ridicat dosare si unitati de calculator de catre procurori, potrivit unor surse din cadrul companiei Sunt vizate posibile acte de coruptie. Trenuri de milioane de euro carora le cad piesele pe sine, servicii de paza la suprapret si prost prestate, sobolani, extinderea metroului bucurestean cu intarziere - cam acesta este bilantul directorului milionar de la Metrorex, Aurel Radu, informeaza EVZ.
Scuza aberanta pentru care institutiile de stat nu s-au constituit parte civila in procesul baronului PSD Marian Oprisan. Marian Oprisan a fost achitat in prima instanta la Judecatoria Cluj Napoca, dar Directia Nationala Anticoruptie a facut apel, care se va judeca la Curtea de Apel Cluj. Calitatea de parte civila pentru institutiile statului a disparut "pe drum". Aproape 2,2 milioane de euro a stabilit Directia Nationala Anticoruptie drept prejudiciu adus statului de catre invinuitii din dosarul "Caprioara", achitati pe data de 6 februarie de catre judecatorul Lucian Buta, de la Judecatoria Cluj Napoca. In solutia de achitare judecatorul se arata ca "ia act ca persoanele vatamate Consiliul Judetean Vrancea, Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Turismului si Guvernul Romaniei nu s-au constituit parti civile in cauza", in vederea recuperarii prejudiciului, desi lucrurile nu au stat asa de la inceput, scrie Adevarul.