Bancile care iti dau cei mai multi bani fara garantii; De unde vine falimentul asigurarilor: un far "costa" la service 7.000 de euro; Cetatea Brasov va fi scoasa la licitatie daca nu va fi cumparata de Primarie
Bancile care iti dau cei mai multi bani fara garantii. Ofertele majoritatii institutiilor de credit se opresc la circa 90.000 de lei cand trebuie sa acorde un credit de nevoi personale fara garantii. Exista, insa, cativa curajosi care pluseaza pana la sute de mii de lei si chiar un creditor care nu impune limite. Cei care castiga peste 10.000 de euro pe luna pot imprumuta chiar si 1 milion de lei fara garantii. Pentru cei care au venituri suficiente, un imprumut de cateva zeci de mii de lei nu pare sa fie o problema, daca ne uitam in ofertele bancilor din Romania. Ba chiar cea mai noua institutie de credit locala, Idea Bank, fosta RIB, vine pe piata cu o provocare. Acorda pana la 90.000 de lei si cere un singur document la dosarul de credit: buletinul. Banca detinuta acum de grupul polonez Getin nu bate, insa, recordul in ceea ce priveste suma maxima pe care un client o poate imprumuta fara garantii. Veneto Banca, fosta Italo-Romena, ofera pana la 200.000 de lei, insa o face in conditii mult mai putin avantajoase decat alte banci. Un caz particular il constituie Institutia Financiara Nebancara Cetelem, care nu impune o limita in ceea ce priveste suma maxima ce poate fi contractata, scrie Capital.ro.
De unde vine falimentul asigurarilor: un far "costa" la service 7.000 de euro. Incurajate si de modificarea normelor RCA, service-urile independente tind sa transforme in regula o tehnica pe care o aplica de ani de zile. Supraevaluarea reparatiilor efectuate in baza unor polite de asigurare a atins niveluri incredibile. Service-urile, aceleasi care doresc sa capete prin lege monopolul absolut asupra operatiunilor de evaluare a daunelor auto, practica adaosuri de 150% si chiar 200% fata de preturile calculate de softuri utilizate la nivel international. Daca fenomenul se generalizeaza o scumpirea a RCA va fi inevitabila, anunta Economica.net.
Cetatea Brasov va fi scoasa la licitatie daca nu va fi cumparata de Primarie. Actionarii Aro Palace Brasov au decis, ieri, vanzarea Cetatii Brasov "la un pret mediu care va reiesi din studiile de evaluare", ne-a declarat Mihai Fercala, presedintele Consiliului de Administratie al firmei hoteliere Aro Palace, cea care detine Cetatea Brasovului din 1992. Potrivit informatiilor noastre, studiile de evaluare realizate pana acum fixeaza pretul Cetatii Brasovului la valori intre doua si patru milioane de euro. "Noi vrem sa vindem acest obiectiv pentru ca ne aduce pierderi, din cauza fluxului mic de turisti, din cauza accesului greoi...", a declarat Fercala, care a precizat ca asteapta o reactie din partea Primariei Brasov, cea care si-a exprimat intentia de a uza de dreptul de preemtiune. Totusi, in cazul in care aceasta reactie nu va veni in urmatoarea luna, compania hoteliera este decisa sa scoata activul la licitatie publica. La randul sau, Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, ne-a declarat ca institutia este in continuare interesata de Cetatea Brasovului. Domnia sa a aratat: "Asteptam sa vedem o propunere a companiei Aro Palace dupa finalizarea procedurilor interne, dupa care Executivul va analiza aceasta propunere si va merge la randul sau cu o propunere de cumparare in Consiliul Local, forul care trebuie sa isi dea aprobarea pentru achizitia Cetatii. (...) Nu se poate merge in Consiliul Local cu o propunere de achizitie fara a avea specificat si pretul", informeaza Bursa.ro.
Bugetul general consolidat - (inutil) excedentar pe T1. Bugetul general consolidat a inregistrat un excedent de aproape cinci miliarde lei la finele primului trimestru din acest an. Suma este echivalenta cu aproape 0,7% din PIB prognozat si provine in proportie de patru cincimi din excedentul bugetelor locale iar restul din surplusul inregistrat la bugetul institutiilor finantate integral sau partial din venituri proprii. Rezultatul executiei bugetare dupa primele trei luni este cu aproape sase miliarde lei mai bun fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand s-a consemnat un deficit de aproape un miliard de lei sau 0,14% din PIB. Prin contrast, insa, bugetul de stat a continuat sa ramana pe minus, cu un sold negativ de circa doua miliarde lei, respectiv -0,29% din PIB. Fapt imbucurator, in premiera dupa multa vreme, rezultatul executiei bugetare s-a imbunatatit in principal pe calea cresterii incasarilor si nu pe cea a reducerii cheltuielilor. Acestea din urma raman, insa, semnificativ sub cele din anul anterior. Astfel, in absenta unei fructificari adecvate a sumelor colectate si a anagajarii unor proiecte utile social, performanta bugetului risca sa ramana doar pe hartie, scrie Bursa.ro.
Ce facem la batranete fara pensie privata. Segmentul pensiilor private este cel mai tanar in peisajul institutiilor financiare non-bancare din tara noastra, cu o istorie de numai opt ani, interval in care a demonstrat o dinamica permanent pozitiva. Componenta privata a "sistemului de pensii ar putea deveni esentiala, in conditiile in care sistemul de stat da semne evidente de slabiciune. Ponderea activelor nete administrate in sectorul pensiilor private din Romania in Produsul Intern Brut a atins la finele anului 2013, potrivit raportului ASF, valoarea de 2,35%. Spre comparatie, ponderea activelor detinute de companiile de asigurari se ridica la 2,92%, in timp ce gradul de penetrare al asigurarilor, calculat ca pondere a primelor brute subscrise in PIB, era de 1,29%, in scadere abrupta fata de anii pre-criza, cand se apropiase de pragul de 2%, anunta Romania Libera.
Prima imagine cu viitorul Mercedes-Benz Clasa A Coupe. Viitoarea Clasa A se va lansa in si mai multe variante: trei modele noi cu doua portiere urmeaza sa mareasca programul compactei din 2018. Mai sunt patru ani. Atunci vom vedea viitoarea generatie a Clasei A, care va aduce si un coupe marcant. Retusarile noastre grafice ne arata ca asteptarea va merita, mai ales ca este posibil ca un roadster rasat si un Shooting Brake sa rotunjeasca oferta. Insa, despre asta inca nu exista o decizie clara. Coupe-ul este de mult timp in discutie la Mercedes pentru aceasta clasa. Pe de o parte, segmentul nu se dezvolta asa cum preconizau asteptarile, pe de alta parte, succesul de piata depinde foarte mult de pozitionare. In proiect au aparut doua alternative. Prima este cea in care din Clasa A se deseneaza un model cu 3 portiere si o parte din spate usor inclinata, cu un pret de baza apropiat de cel al Clasei A, informeaza Auto-Bild.ro.
Meciul autostrazilor a ajuns la loviturile de departajare. Sibiu-Pitesti vs. Comarnic-Brasov: dupa prelungiri, iata ca s-a ajuns si la penalty-uri. Nici o echipa (autostrada) nu va iesi victoriasa, cu atat mai putin cei din tribune (soferii). Chiar daca Narcis Neaga, seful CNADNR, sustine ca "cele doua proiecte nu se canibalizeaza", conducerea companiei recunoaste ca au fost facute simulari de genul "sa golim complet Valea Oltului, sa facem autostrada Sibiu-Brasov si Brasov-Bacau, sa formam palnia pe Bucuresti-Ploiesti". Ce inseamna acest lucru? Pe scurt, autostrada Comarnic-Brasov nu se poate sustine din trafic, asa ca au fost testate diverse moduri, prin care "echipa prahoveana" sa devina campioana, asa incat finantatorii sa o gaseasca "bancabila". Doar ca strategia din culise a fost dejucata de investitori. Astfel, autostrada de pe Valea Prahovei a ajuns sa fie tinuta pe tusa mai bine de un an de zile de la desemnarea constructorului - consortiul Vinci-Strabag-Aktor. Pe Valea Oltului, in lipsa unui antrenor - adica a unui sustinator din partea guvernamentala, echipa s-a destramat, scrie Capital.ro.
"Nu putem intreba clientul la telefon cat va lasa". Bacsisul e oficial pe bon de marti, dar lor le da deja mari batai de cap. De marti ar trebui sa primiti doua bonuri fiscale atunci cand luati masa in oras. Unul pentru consumatie si altul pentru bacsis, bineinteles, doar daca vreti sa ii lasati ospatarului bani in plus pentru ca a fost amabil.Toate aceste lucruri, sunt prevazute in ordonanta de urgenta pentru impozitarea bacsisului, publicata deja in Monitorul Oficial. Teoretic, de acum incolo oriunde lasati ceva in plus, ar trebui sa primiti un bon separat pentru bacsis. De la restaurante si baruri pana la taxiuri sau frizerii. Citeste articolul integral pe Stirile ProTV.
O afacerista a venit cu peste 100.000 de euro in geanta si a cumparat un restaurant executat silit de Fisc. Cea mai reusita executare silita a anului s-a perfectat zilele acestea. Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Botosani a reusit sa recupereze intregul debit pe care o societate comerciala il inregistra la bugetul de stat, scrie Botosaneanul. Din cauza debitelor care s-au acumulat in ultimii trei ani, AJFP Botosani a declansat procedurile de executare silita a SC Dermer SRL, o societate care detinea resturantul Adriana din strada Primaverii din Botosani, scrie publicatia Botosaneanul. Dosarul de executare a fost constituit inca din 2012, la un moment dat partile au cazut la intelegere pentru o esalonare a datoriilor la bugetul de stat, insa societatea comerciala in cauza nu a reusit sa il respecte, astfel incat imobilul a fost scos la vanzare. Initial, a fost evaluat la circa un milion de lei, insa la primele cinci licitatii nu a venit nici un cumparator astfel incat valoarea a coborat aproape la jumatate, anunta Capital.ro.
sursa:hotnews